Путін прийняв нове скандальне рішення щодо українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін прийняв нове скандальне рішення щодо українців

Путін прийняв нове скандальне рішення щодо українців
Джерело:  online.ua

Російська влада продовжує терор українців в окупованому Криму. Вони продовжили заборону на виїзд і в'їзд українців на територію анексованого півострова, незважаючи на те, що Україна з 15 червня відкриває всі КПВВ на адміністративному кордоні окупованого Криму з Херсонською областю. У ФСБ Росії в українському Криму заявили, що обмеження, які були введені ще в березні 2020 року через пандемію коронавіруса, продовжили на невизначений термін. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу прикордонної служби окупантів.

"Прикордонне управління ФСБ Росії по Республіці Крим роз'яснює, що в Російській Федерації продовжують зберігатися обмеження по перетинанню державного кордону, введені розпорядженнями уряду РФ від 16 березня 2020 року. Терміни закінчення зазначених обмежень в даний час не встановлені", - йдеться в повідомленні окупантів.

Російські прикордонники відзначили, що безперешкодно в'їжджати в Крим можуть тільки дипломати, водії міжнародних транспортних компаній, громадяни, що мають посвідку на проживання РФ, люди, що їдуть на похорон близьких родичів, громадяни України та особи без громадянства, які постійно проживають в ОРДЛО. Випускають з Криму окупанти тільки дипломатів і співробітників офіційних представництв РФ, водіїв автомобілів міжнародного автомобільного сполучення, мешканців окупованого Донбасу і людей, що мають також інше громадянство або посвідку на проживання або інший дійсний документ, що підтверджує право на постійне проживання в іноземній державі, для одноразового виїзду з Криму до місця постійного проживання.

Важливо відзначити, що українська влада прийняла рішення з 15 червня відновити роботу КПВВ "Каланчак", "Чонгар" і "Чаплинка". Для українців, які в'їжджають з окупованого Криму, спростили правила - людям не доведеться проходити обов'язкову обсервацію, їм потрібно буде тільки погодитися на 14-денну самоізоляцію з використанням електронного сервісу "Дій вдома".

До речі, бойовики Донбасу також обмежують в'їзд і виїзд українців на територію ОРДЛО. Вони вимагають, щоб КПВВ на Донбасі перетинали тільки за попередньо узгодженим списками з подальшою самоізоляцією або обсервацією.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що окупанти шокували новим скандальним рішенням щодо українців в Криму. Вони заборонили громадянам України, які відмовилися отримувати російські паспорти, виїзд з півострова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?