Путін прорахувався на кожному кроці — глава Пентагона Остін
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін прорахувався на кожному кроці — глава Пентагона Остін

Путін прорахувався на кожному кроці — глава Пентагона Остін
Джерело:  online.ua

На переконання очільника Пентагона Ллойда Остіна, розрахунки президента РФ Володимира Путіна на кожному кроці повномасштабної війни РФ проти України були приречені на провал від самого початку.

Джерело: "Укрінформ"

Глава Пентагона пояснив, чому Путін програє війну проти України

Ллойд Остін звертає увагу на те, що ще рік тому російський диктатор був переконаний у тому, що Україна стане для його військ дуже легкою мішенню.

Путін думав, що Київ легко впаде, а світ стоятиме осторонь. Але Кремль помилявся щодо всіх пунктів, - заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час пресконференції у Брюсселі за підсумками засідання у форматі "Рамштайн".

Окрім того, очільник Пентагону нагадав міжнародній спільноті про те, що протягом року Збройні сили України відважно воювали за свою батьківщину, прості цивільні продемонстрували неабияку мужність на тлі агресії армії РФ, а друзі та партнери офіційного Києва швидко об’єдналися, щоби захистити не лише Україну, а й світовий порядок.

Разом ми прагнемо того, аби жити у світі, де суперечки врегульовуються мирним шляхом, де поважають суверенітет, шанують кордони та захищають цивільне населення. Такі цінності підтримує наша Контактна група, – підкреслив Ллойд Остін.

За його словами, держави-члени формату "Рамштайн" об'єднані у підтримці боротьби України за свободу.

І ми будемо стояти разом, об’єднані та рішучі, стільки, скільки буде потрібно, – публічно пообіцяв очільник Пентагона.

Що відомо про результати "Рамштайн-9"

Як стверджує Ллойд Остін, понад 8 країн нададуть ЗСУ танки Leopard 2. Це Німеччина, Польща, Канада, Португалія, Іспанія, Норвегія, Данія та Нідерланди.

Окрім того, наголошується, що Польща та Чехія передадуть Україні радянські танки на додаток до вже відправлених.

Системи ППО Patriot Київ отримає від США, Німеччини та Нідерландів, а Франція та Італія передадуть ППО SAMP/T.

Також зазначається, що партнери Києва домовилися передати ЗСУ боєприпаси.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?