Путін різко збільшив військовий контингент РФ в Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін різко збільшив військовий контингент РФ в Криму

Путін різко збільшив військовий контингент РФ в Криму
Джерело:  online.ua

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов звертає увагу на те, що за весну та літо 2021 року команда очільника Кремля Володимира Путіна суттєво збільшила свій військовий контингент у Криму. Як стверджують українські розвідники, півострів стрімко перетворюється на мілітаристичну фортецю.

Джерело: Головне управління розвідки Міноборони

Буданова наголошує, що українська сторона регулярно фіксує стягування російських військ та зброї.

Розвідка попереджає, що загроза в Криму зростає з кожним днем

"Кремль перетворює Кримський півострів на мілітарну базу для контролю над Чорним та Азовським морем, провокацій та погроз країнам всього Причорномор'я, зокрема Україні та нашим натівським союзникам. Ми спостерігаємо, як загроза не лише Україні, а усій Європі, зростає з кожним днем", – підкреслив Кирило Буданов.

За словами очільника ГУР, російська влада продовжує демонструвати загарбництво та шантаж на світовому рівні. Тому й команда Володимира Зеленського створила Кримську платформу – як крок дипломатичного тиску. Буданов також стверджує, що бійці ЗСІ готові до повної деокупації Криму.

Крим має вигідне геополітичне положення

Українська розвідка також звертає увагу на те, що Крим має дуже вигідне геополітичне положення, тому наразі Володимир Путін має важелі впливу на країни Причорноморського регіону та може "качати права" у Чорному й Азовському морях.

Офіційний Київ також попереджає, що російська влада використовує півострів і як базу для забезпечення російської військової присутності в Сирії.

За словами очільника МЗС Дмитра Кулеби, наразі демілітаризація Криму є неможливою, оскільки військові РФ нашпигували півострів технікою та особовим складом. Найскладнішою зараз є проблем Азовського моря та Керченського мосту, це зона контролю держави-агресорки.

Читайте також:

  • Зеленський під час параду розсмішив Порошенка, Ющенка та Кучму.

  • Зустріч в нормандському форматі — у Кучми виступили з важливою заявою.

  • У Кучми розповіли про зустріч ТКГ на тлі розведення військ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?