У Кучми розповіли про зустріч ТКГ на тлі розведення військ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Кучми розповіли про зустріч ТКГ на тлі розведення військ

У Кучми розповіли про зустріч ТКГ на тлі розведення військ
Джерело:  online.ua

Представник України у Тристоронній контактній групі Леонід Кучма наголосив, що потрібно відновити контроль над кордоном та досягти безпеки в ОРДЛО, а потім вести політичне врегулювання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прессекретарку експрезидента Дарку Оліфер.

За її інформацією, з відповідною позицією учасник переговорів виступив у Мінську. Зустріч відбулася у вівторок, 29 жовтня.

"Українська сторона зазначила, що врегулювання політичного блоку питань можливе лише після повного вирішення безпекового блоку питань Мінських угод, разом з врегулюванням проблеми контролю за українсько-російським кордоном", - пояснила Оліфер у Facebook.

ТКГ на тлі новин про розведення сил у Золотому обговорила відведення під населеним пунктом Петрівське. Для цього потрібні 7 днів підтримання "режиму тиші".

Нагадаємо, розведення у локації на Луганщині почалося о 12:00 у вівторок, 29 жовтня. Цікаво, що вранці у цей день штаб ООС проінформував про обстріли бойовиків під Золотим із застосуванням стрілецької зброї.

Програма "ТСН" інформує, що спецпредставник ОБСЄ у ТКГ Мартін Сайдік заявив про узгодження дати розведення у Петрівському. Її називати не будуть для уникнення провокацій.

Як повідомляв ONLINE.UA, Леонід Кучма нещодавно накинувся з критикою на так звану "формулу Штайнмаєра". Він вважає, що цей елемент врегулювання не несе загрози сам по собі, проте й до миру на Донбасі він не призведе.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?