Путін розбушувався — в Держдумі йдуть на крайні заходи проти росіян
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін розбушувався — в Держдумі йдуть на крайні заходи проти росіян

Путін розбушувався — в Держдумі йдуть на крайні заходи проти росіян
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін боїться втратити владу навіть після обнулення, якого домігся на конституційному референдумі. Але так як не може заборонити мітинги і акції протесту на законодавчому рівні, то вирішив піти шляхом залякування росіян штрафами і покараннями. У Держдумі РФ вже зареєстрували законопроекти про підвищення штрафів за непокору силовикам в кілька разів до 20 тисяч рублів (приблизно 7-8 тисяч гривень). Також пропонується ввести штрафи за порушення порядку фінансування масової акції і незаконне використання розпізнавальних знаків ЗМІ. Зокрема, організаторам мітингів мають намір заборонити отримувати фінансування від іноземних організацій, нещодавно зареєстрованих юросіб і анонімних джерел. Росіяни в шоці від репресій з боку Путіна, який продовжує нахабно порушувати їх права і свободу. Вони масово обговорюють в соцмережах скандальний законопроект, повідомляє ONLINE.UA.

"Ігнорування законних вимог співробітників правоохоронних органів, в тому числі в зв'язку з м'якістю відповідних санкцій, підриває основи управління в державі, перешкоджає виконанню представниками влади своїх службових обов'язків і може спричинити більш серйозні наслідки", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Автори документа вважають, що зараз штрафи за непокору силовикам "не відповідають ступеню потенційної небезпеки відповідних діянь". Зараз за такі порушення росіян штрафують в розмірі до 1 тисячі рублів (близько 300 грн), але російські депутати вважають, що штрафи повинні вирости в десять разів як мінімум. Також в РФ хочуть підняти штрафи за порушення фінансування масової акції. За порушення порядку збирання і витрачання коштів громадянам загрожує штраф 10-20 тис. руб. або обов'язкові роботи до 40 годин, посадовим особам - штрафи 20-40 тис. руб., юрособам - 70-200 тис. руб. За перерахування грошей на масову акцію особою, яка не має на це права, штраф складе 10-15 тис. руб. (для юросіб - 50-100 тис. руб.).

"Путін розбушувався, загрожує всім громадянам, вводить нові репресії. Мабуть, сильно злякався ситуації в Білорусі; Кремль боїться будь-якого протесту; Готується утримувати владу на багнетах; По-справжньому масовий протест ніякі закони не зупинить. Даремно намагається ; Боїться, що силовики перейдуть на сторону простих росіян. В іншому випадку путінізму кінець, і чинуші побіжать рятуватися на захід; Ось так знищуючи права і свободи відбуваються революції, а потім все неодмінно розводять здивовано руками з питанням-- ну як таке могло статися ? А взагалі це дзвіночок, що не все в царстві добре ...; Краще б ввели розстріл для чиновників-коррупціонерів ", - масово коментують росіяни новий законопроект.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін забезпечує собі довічну безкарність, що підтримують в Держдумі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?