Путін розлючений та готує нову жорстоку фазу війни проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Путін розлючений та готує нову жорстоку фазу війни проти України

Путін розлючений та готує нову жорстоку фазу війни проти України
Джерело:  online.ua

На думку західних журналістів та аналітиків, кремлівський диктатор Володимир Путін дуже розлючений військовими провалами власної армії в Україні, отже масовані ракетні атаки по українським містам та критичній інфраструктурі можуть бути проявом цієї люті та свідченням підготовки Москви до нового жорсткого етапу війни проти України. 

Джерело: CNN

Кремль сподівається продовжити ракетний терор проти України 

Меседж було очевидним для всього світу: Путін не має наміру принижуватися. Він не визнає поразки. І він цілком готовий влаштувати різанину серед цивільного населення і невибірковий терор у відповідь на низку невдач на полі бою, - зазначають аналітики та журналісти видання.

Аналітики вказують, що обрані кремлівською армією цілі під час масованої ракетної атаки 10 жовтня не мали великого військового значення, а лише були відображенням прагнення Кремля знайти нові цілі для продовження терору проти України на фоні ганебних військових провалів російської армії.

Між тим, за словами керівника Луганської ОВА Сергія Гайдая, українські військові продовжуватимуть успішний контрнаступ на сході України, зокрема, на Луганщині.

В будь-якому випадку ЗСУ будуть просуватися, але не це не буде так стрімко, як у Харківській області, тому що ефекту несподіванки нема. Плюс ті, хто повтікали з Лиману і Харківської області, до нас на Луганщину і втекли. Плюс в них все-таки був час, щоб ретельно замінувати всі підходи, - зазначив керівник ОВА.

За його словами, щоб не ризикувати життям українських бійців, доводиться витрачати час на розмінування, але це не допомагає російсько-окупаційним військам – ЗСУ все одно звільняють населені пункти один за одним.

Він також зазначив, що звільнення населених пунктів Луганської області продовжується, але варто очікувати офіційної інформації від Генштабу, щоб не завадити нашим захисникам.

Що відомо про поточні та загальні втрати окупантів

За інформацією Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби українські військові ліквідували ще 240 кремлівських окупантів.

Загальні втрати кремлівської армії від початку масштабної війни складають:

  • особового складу - близько 63 тис 110 (+240);

  • танків - 2 тис 504 (+9);

  • бойових броньованих машин - 5 тис 162 (+13);

  • артилерійських систем - 1 тис 496 (+10);

  • РСЗВ - 353 (+0);

  • засоби ППО - 181 (+0);

  • літаків - 268 (+1);

  • гелікоптерів - 235 (+0);

  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 1 тис 114 (+17);

  • крилаті ракети - 295 (+46);

  • кораблі/катери - 15 (+0);

  • автомобільної техніки та автоцистерн - 3 тис 916 (+8);

  • спеціальна техніка - 136 (+0).

Зазначається, що найбільших втрат протягом доби кремлівська армія зазнала в результаті невдалих спроб наступу поблизу Авдіївки, Бахмута та у напрямку Краматорська на Донеччині.

Крім того, 10 жовтня було поставлено рекорд за кількістю збитих ракет. Сили ППО знищили за добу 46 ракет.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?