Путін шокований переходом військових на бік опозиції у Венесуелі: терміново зібрав Радбез РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін шокований переходом військових на бік опозиції у Венесуелі: терміново зібрав Радбез РФ

Путін шокований переходом військових на бік опозиції у Венесуелі: терміново зібрав Радбез РФ
Джерело:  online.ua

Володимир Путін шокований новиною про те, що військові Венесуели перейшли на бік самопроголошеного президента Хуана Гуайдо. Незважаючи, що ця латиноамериканська країна знаходиться на іншому боку планети, російський лідер сьогодні терміново зібрав засідання Ради безпеки РФ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Интерфакс».

За словами прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова, основне питання, яке розглядалося на Радбезі – «спроба державного перевороту у Венесуелі».

Раніше сьогодні стало відомо, що лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо опублікував в Твіттері відео, в якому заявив, що отримав підтримку військових і починає завершальний етап операції з повалення президента країни Ніколаса Мадуро.

На відео Гуайдо стоїть в оточенні озброєних людей та опозиційного політика Леопольдо Лопеса, який за рішенням підконтрольного Мадуро суду повинен був знаходитися під домашнім арештом. Гуайдо заявив, що армія «прийняла правильне рішення» підтримати опозицію, яка 1 травня почне мирні протести. Гуайдо закликав військових і звичайних громадян Венесуели приєднатися до них.

Тим часом, у соціальних мережах з'являється інформація про те, що військові, які перейшли на бік опозиції, почали роззброювати членів воєнізованих вуличних формувань, підконтрольних Мадуро. Також повідомляється про стрілянину в Каракасі.

Нагадаємо, що сьогодні став відомий перелік країн, куди найбільше імпортуються українські товари.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?