Путін шокував новою витівкою стосовно Білорусі - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін шокував новою витівкою стосовно Білорусі - що сталося

Путін шокував новою витівкою стосовно Білорусі - що сталося
Джерело:  online.ua

Російська влада спрямувала до Білорусі команди власних телевізійних пропагандистів. Вони замінять пробіли, які з'явилися після масових звільнень у ЗМІ на тлі протестів і страйків. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання TYT.BY.

За словами колишньої режисерки Білоруської телекомпанії Олена Мартиновської, 18 серпня до республіки прибули два літаки з кремлівськими пропагандистами. Усіх колег, які підтримали протести, не пустили на роботу й пояснили це внесенням до спеціальних списків.

"Ми з колегами о дев'ятій хотіли підійти до будівлі, стояв пост, стояли міліціонери, дізналися, куди ми йдемо. Вони сказали: Дайте, будь ласка, службове посвідчення. Вони подивилися прізвище, сказали: Вибачте, за списком ви пройти не можете. Ми не можемо вас пропустити", - зауважила журналістка.

Вона додала, в телекомпанії наразі не існує нестачі кадрів.

"Це дуже цікава історія. Прилетіли два літаки зі співробітниками з Росії, які виконують наші функції за дуже велику суму. У нас в Республіці немає грошей на маски для медиків, ми збираємося всією країною, зате в нас є гроші на нових співробітників для новин", - пояснила Мартиновська.

Нагадаємо, з білоруського державного телебачення протягом останніх днів звільнилися кілька журналістів — вони виступили з заявами в соціальних мережах і підтримали активістів.

Протести й страйки почалися після президентських виборів 9 серпня, на яких Центрвиборчком віддала перемогу чинному лідеру Олександру Лукашенку.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Білорусі померла чергова жертва протестних акцій, які почалися після "перемоги" на президентських виборах Олександра Лукашенка. Учасник мітингів Геннадій Шутов помер в мінському військовому шпиталі — від вогнепального поранення в голову.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?