Кількість жертв на протестах в Білорусі зросла - невтішні подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Кількість жертв на протестах в Білорусі зросла - невтішні подробиці

Кількість жертв на протестах в Білорусі зросла - невтішні подробиці
Джерело:  online.ua

У Білорусі померла чергова жертва протестних акцій, які почалися після "перемоги" на президентських виборах Олександра Лукашенка. Учасник мітингів Геннадій Шутов помер в мінському військовому шпиталі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на TYT.BY.

Згідно з оприлюдненими даними, 43-річний білорус брав участь в акціях 11 серпня в місті Брест. Він отримав вогнепальне поранення в голову.

"Родичі чоловіка говорять, що спілкувалися з очевидцями й ті розповідали, що Геннадій не бився, не конфліктував — просто йшов. Постріл, який він отримав, був, вважають люди, з якими говорили рідні, здійснений з даху будівлі", - проінформували журналісти.

Відомо, що родина близько двох діб не могла знайти Шутова. Пізніше вони з'ясували, чоловік потрапив до Брестської обласної лікарні, потім його перевезли гелікоптером до військового шпиталю Мінська.
За словами дочки Людмили, її батько отримав "пошкодження мозку важкі й широкі, лікарі не дають жодного прогнозу". Смерть встановили о 10:20 в середу, 19 серпня.

Нагадаємо, протестні акції почалися буквально з вечора 9 серпня, дня голосування. Жителі багатьох білоруських міст вийшли на вулиці й звинуватили владу у фальсифікації виборів.

Перші дні й ночі протестів виявилися найбільш жорсткими — силовики придушували їх водометами, гумовими кулями, світло-шумовими гранатами та побиттям. Сотні білорусів потрапили до лікарень, а тисячі інших — до ізоляторів, де пережили шокуючі тортури й знущання.

Акції тривають вже півтора тижня, до них приєдналися робітники промислових підприємств.

Як повідомляв ONLINE.UA, білоруський президент Олександр Лукашенко виступив з нищівною критикою проти політичної програми опозиції. Водночас штаб опозиції оголосив — такої програми вони не оприлюднювали.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?