Рада з шарлатанів - Лукашенко спровокував новий скандал своєю заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

Рада з шарлатанів - Лукашенко спровокував новий скандал своєю заявою

Рада з шарлатанів - Лукашенко спровокував новий скандал своєю заявою
Джерело:  online.ua

Білоруський президент Олександр Лукашенко виступив з нищівною критикою проти політичної програми опозиції. Водночас штаб кандидатки опозиції оголосив — жодної програми вони не оприлюднювали та взагалі не розроблювали. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА й неурядові білоруські медіа.

За словами Лукашенко, усі наведені тези — це першочергові заходи й довгострокові рішення, до 2030 року.

"Наприклад, вихід з Союзної держави, Євразійського союзу, Митного союзу (правда, неписьменні, такого вже немає — у нас Євразійський союз вже створено в розвиток Митного союзу), інших інтеграційних утворень, де домінує Росія. Повинен сказати, що ні в одній тій структурі Росія не домінує. Треба читати статутні документи. Там питання приймаються консенсусом, і кожна країна має один голос...

Третє — заборона продажу російським компаніям об'єктів білоруської інфраструктури. Російським! Постає питання, а яким можна? Природно, західним. Моя позиція і наша однозначна: ми нікому нічого не збираємося продавати. Так, як було досі", - стверджує Лукашенко.

Він навів ще кілька пунктів з відверто вигаданої програми. Усі вони ніби навмисно виглядають так, щоб викликати обурення в консервативної частини населення. Наприклад, президент заявив, що опозиція хоче отримати озброєння за стандартами НАТО для армії, а для цього потрібно "корючитися", бо безкоштовно його ніхто не дасть (ніби наявну зброю Мінськ отримує без жодних зусиль).

Також у цьому переліку — питання ЗМІ.

"Тобто сьогодні контроль держави — це погано, не може бути. А ось якусь координаційну раду з якихось шарлатанів буде створений, ось вони контролюватимуть ЗМІ. Ну, так було в Україні та інших державах, ви це знаєте", - додав Лукашенко.

Президент не оминув мовного питання. Нібито опозиція хоче ввести всюди білоруську, що призведе до тиску на російськомовних громадян та штучно створить мовний конфлікт.

Представники опозиційного штабу оголосили, що заяви Лукашенка вважатимуть "спробою маніпуляції та обману"

"Ми конструктивно налаштовані до всіх зовнішнім партнерам Республіки Білорусь. Ми вважаємо, що всі чинні домовленості повинні дотримуватися. Ми підтверджуємо бажання й готовність вибудовувати взаємовигідні відносини з усіма країнами-партнерами, безумовно, включно з Російською Федерацією", - цитують ЗМІ учасницю координаційіної ради опозиції Марину Колесникову.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Лукашенко звинуватив опозицію у спробі захоплення влади. Координаційну раду він назвав буквально нацистами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?