Путін шокував світ заявою про окупацію інших країн - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін шокував світ заявою про окупацію інших країн - що відомо

Путін шокував світ заявою про окупацію інших країн - що відомо
Джерело:  online.ua

Російська влада станом на 2020 рік оголосила себе спадкоємицею СРСР, тож викривляє усю пам'ять про вчинки радянського Кремля. Напередодні президент Володимир Путін написав статтю, де виправдав окупацію Балтії у 1940 році. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The National Interest - американське видання, яке оприлюднило матеріал.

Стаття отримала назву "Справжні уроки 75-річної річниці Другої світової війни". Перш за все президент країни-агресора приділив увагу передумовам катастрофічного конфлікту, зокрема й злочинному пакту Ріббентропа-Молотова.

Путін назвав анексію Балтії "приєднанням", яке відповідало позиції місцевої влади та навіть нібито не порушувало "міжнародне й державне право того часу".

Нагадаємо, пакт Ріббентропа-Молотова разом із секретним протоколом підписали 1939 року. За ним Латвія, Литва та Естонія належали до сфери впливу СРСР. Цього ж року Кремль використав свій тиск для розміщення у балтійських країнах військового контингенту з правом виходу до портів.

Пізніше радянська влада, маючи багатотисячну військову присутність, спровокувала фактично розвал урядів країн та позачергові вибори. Напередодні маріонетки, які пішли на співробітництво зі сталінською адміністрацією, зняли заборону на участь у боротьбі для комуністичних партій. На виборах вони передбачувано перемогли, а пізніше — вже на правах повноважної влади — спрямували офіційне звернення до Москви із проханням прийняти країни у лави СРСР.

Цікаво, що саме балтійська трійка стала країнами, які фактично найскоріше за інші вийшли зі складу СРСР.

Як повідомляв ONLINE.UA, Росія нарешті зізналася, що Червона армія окупували Польщу після Другої світової війни. У російському МЗС згодні, що звільнення Варшави від нацистських окупантів Радянським Союзом не принесло країні свободи. У Варшаві подякували Москві за довгоочікуване визнання — там вважають, що "це вірний крок в сторону спільної правди про 1945 рік".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?