Путін схвалював та керував - США озвучили нові звинувачення Кремлю
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін схвалював та керував - США озвучили нові звинувачення Кремлю

Путін схвалював та керував - США озвучили нові звинувачення Кремлю
Джерело:  Голос Америки

Влада США не здає позицій та намагається довести міжнародній спільноті, що офіційна Москва втручалася у вибори 2016 року. Так, нещодавно комісія американського Сенату, до складу якої увійшли представники обох партій, опубліковала чергову доповідь про втручання Росії у вибори в 2016 році. Варто зазначити, що у ній підтверджуються попередні висновки розвідки США. Йдеться про те, що розвідка Штатів мала докази того, що Кремль надавав перевагу Дональду Трампу, робив все можливе, аби зруйнувати репутацію Гілларі Клінтон. Окрім того, наголошується, що російський глава Володимир Путін "схвалював та керував певними аспектами" кампанії впливу Кремля. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

Що важливо розуміти, доповідь комісії Сенату є частиною розслідування втручання РФ у вибори.

"Протягом двох років після виборів президента США (у 2016 році) тривало розслідування щодо ймовірного втручання Росії у виборчий процес. У 2019 році був представлений звіт команди спецпрокурора Роберта Мюллера, згідно з яким російське втручання таки було. Дворічне розслідування довело спроби Москви вплинути на американський виборчий процес", - сказано в повідомленні.

Окрім того, зазначається, що у звіті розповідається про злам росіянами електронних серверів демократів та оприлюднення вкраденого листування на сайті WikiLeaks, а також спроби російських спецслужб вплинути на кампанію через соцмережі. Водночас не знайшлося доказів змови кампанії Дональда Трампа з росіянами чи обструкції правосуддю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський лідер Дональд Трамп наголосив, що він не зраджує собі та продовжує жорстку політику щодо РФ та особисто російського президента Володимира Путіна. Однак Трамп також зазначив, що, незважаючи на санкції і жорсткі заходи, у нього збереглися хороші відносини з владою РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?