Путін та Ердоган невідкладно зустрілися в Москві - найважливіші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін та Ердоган невідкладно зустрілися в Москві - найважливіші подробиці

Путін та Ердоган невідкладно зустрілися в Москві - найважливіші подробиці
Джерело:  online.ua

У Москві 5 березня стартували довгоочікувані та невідкладні переговори президентів РФі Туреччини Володимира Путіна і Реджепа Таїпа Ердогана на тлі загострення ситуації в Сирії. Варто зазначити, що перед початком зустрічі сторін очільник Кремля цинічно наголосив, що має надію на те, що ситуація в сирійському Ідлібі не руйнуватиме російсько-турецькі відносини. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

Окрім того, російський президент згадав про необхідність прямої особистої розмови на тлі ескалації в Сирії.

"Нам завжди є про що поговорити. Ну а зараз ситуація у відомій зоні, в Ідлібі, загострилася настільки, що це вимагає нашої прямої особистої розмови", - заявив Путін.

Глава Кремля знову почав виправдовуватися, що армія Башара Асада нічого не знала про місцезнаходження турецьких військових, які загинули в результаті атаки в Сирії.

"На жаль, як я вже говорив Вам у телефонній розмові, ніхто, і в тому числі сирійські військовослужбовці, не знали про місце їхнього розташування... За цей час постраждали і сирійські військовослужбовці, у сирійської армії серйозні втрати", - зухвало зазначив президент РФ.

Також глава Кремля подякував турецькому колезі за те, що той знайшов можливість прилетіти до РФ і провести ці переговори.

Президент Туреччини наголосив, що, в свою чергу, надіється, що рішення, які приймуть на переговорах у Москві, полегшать ситуацію в Сирії.

"Ми повинні були провести цю зустріч у Туреччині, але через вашу роботу з поправками до Конституції ми вирішили прийняти ваше запрошення і приїхати сюди. Звичайно, наша сьогоднішня зустріч щодо Ідлібу має величезне значення, оскільки в регіоні спостерігається дуже напружена обстановка. Я знаю, що сьогодні весь світ стежить за нашими переговорами. Вважаю, що наші рішення і кроки, які будуть прийняті сьогодні, полегшать ситуацію в Ідлібі", - каже Ердоган.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Німеччина висунула Путіну жорсткий ультиматум.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?