Путін та Лукашенко ухвалили доленосне рішення щодо майбутнього РФ й Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін та Лукашенко ухвалили доленосне рішення щодо майбутнього РФ й Білорусі

Путін та Лукашенко ухвалили доленосне рішення щодо майбутнього РФ й Білорусі
Джерело:  online.ua

Пізно ввечері 4 листопада офіційно стало відомо, що очільник Кремля Володимир Путін та нелегітимний президент Білорусі Олександр Лукашенко підписали інтеграційний декрет Союзної держави.

Джерело:  "Медуза"

Путін та Лукашенко підписали декрет Союзної держави - що це означає

Наразі відомо, що президенти країн підписали декрет під час онлайн-засідання вищої держради Союзної держави.

В цьому документі затверджуються всі 28 союзних програм, схвалених 2 місяці тому, а також основні напрямки реалізації положень договору про створення Союзної держави на 2021-2023 роки.

Очільник Кремля почав стверджувати, що підписання декрету про інтеграцію - це крок уперед, який піде на користь мешканцям обох країн і "не пов'язаний із внутрішньополітичною ситуацією".

Також вказано, що Путін та Лукашенко ухвалили концепцію міграційної політики та затвердили військову доктрину. За словами білоруського диктатора, країни планують посилювати регіональне угруповання військ, яке вже є надійним щитом.

"Програми щодо Союзної держави передбачають інтеграцію валютних систем, загальні принципи стягування непрямих податків, єдині підходи щодо пенсійної тематики та питань соціального забезпечення, боротьбу з тероризмом, взаємний доступ до держзакупівель та держзамовлень.Крім того, загальною стане макроекономічна політика, країни інтегрують платіжні системи та гармонізують грошово-кредитну політику, сформують спільні ринки нафти та газу тощо", - йдеться в повідомленні.

Що відомо про проєкт Союзної держави

Офіційні Москва та Мінські останні 22 роки обговорюють політичну інтеграцію двох країн. Останні декілька років перемовини будувалися навколо 31 "дорожньої карти", що включають інтеграцію в різних сферах економіки та управління. Проєкти цих "дорожніх карт" раніше ніхто не оприлюднював. Білоруські громадяни організовували акції протесту проти планів інтеграції з РФ.

Читайте також:

  • Команда Путіна звинуватила Україну у "втягненні РФ у силові дії"

  • В Україні жорстко відповіли Франції та Німеччині на претензії щодо Донбасу.

  • Україна поставила на місце Німеччину за обурливі закиди на користь Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?