Україна поставила на місце Німеччину за обурливі закиди на користь Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна поставила на місце Німеччину за обурливі закиди на користь Кремля

Україна поставила на місце Німеччину за обурливі закиди на користь Кремля
Джерело:  online.ua

У Посольстві України в Німеччині категорично відкинули закиди зі сторони цієї країни щодо нещодавнього застосування військовослужбовцями ЗСУ на Донбасі дрона "Байрактар". Своє обурення з цього приводу висловив посол України Андрій Мельник, зазначивши, що через обстріли з боку Росії щоденного гинуть як військові, так і цивільне населення.

Джерело: пресцентр Посольства України у ФРН

«Україна рішуче відкидає сьогоднішнє застереження Міністерства закордонних справ Німеччини», підкресливши, що «Україна має законне право на самооборону, коли власну територію вдень і вночі бомбардують важким російським озброєнням, унаслідок чого гине цивільне населення та військовослужбовці», - зазначив Мельник виданню Bild.

Зважаючи на вищевказані причини, він закликає уряд Німеччини спрямувати свої зусилля на те, щоб виконати попередні узгоджені плани і скликати Нормандський саміт у Берліні, де “поставити Москву на своє місце".

В районі проведення ООС вперше застосували безпілотник "Байрактар"

Нагадаємо, два дні тому, 26 жовтня, після суттєвого посилення обстрілів з боку окупантів та їх пособників у незаконних збройних формуваннях, в районі проведення ООС вперше застосували розвідувально-ударний безпілотник "Байрактар".

«З метою змушення ворога до припинення вогню, за наказом головнокомандувача Збройних сил України було застосовано «Байрактар». Безпілотний літальний апарат не пересікав лінії зіткнення і керованою бомбою знищив одну гармату з розрахунком російсько-окупаційних військ», - сказано в повідомленні.

Після цього обстріли українських позицій припинилися.

Варто зазначити, що перед застосуванням згаданого ударного безпілотника ЗСУ висунули вимогу через СММ ОБСЄ щодо припинення вогню, дипломатичними каналами надіслали відповідну ноту. Однак окупанти не реагували. Тоді за наказом головнокомандувача Збройних сил генерал-лейтенанта Валерія Залужного в районі проведення ООС вперше застосували "Байрактар".

Зі свого боку у МЗС Німеччини заявили, що стурбовані збільшенням кількості порушень режиму припинення вогню на Сході України, а також тим, що всі сторони протистояння використовують безпілотники.

«У Берліні дуже стурбовані збільшенням інтенсивності бойових дій на Сході України, а також повідомленням Генштабу української армії, згідно з яким українські Збройні сили у відповідь на артобстріл та загибель одного та поранення ще одного солдата застосували дрон типу «Байрактар», - речниця МЗС ФРН Андреа Зассе.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?