Путін терміново скликав Радбез РФ: що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін терміново скликав Радбез РФ: що сталося

Путін терміново скликав Радбез РФ: що сталося
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін провів оперативну нараду з Радою безпеки і доручив підготувати "симетричну відповідь" на випробування у США крилатої ракети середньої дальності, здатної нести ядерний заряд.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Кремля.

"Звертаючи увагу на обставини, які складаються, доручаю Міністерству оборони Російської Федерації, Міністерству закордонних справ, іншим профільним відомствам проаналізувати рівень загрози, створюваної згаданими діями Сполучених Штатів для нашої країни, і вжити вичерпних заходів з підготовки симетричної відповіді", - сказав російський президент.

Окрім того, очільник Кремля наголосив, що Росія "як і раніше відкрита до рівноправного і конструктивного діалогу" зі США для "відновлення довіри та зміцнення міжнародної безпеки".

Він нагадав, що 18 серпня в Сполучених Штатах провели випробувальний пуск крилатої ракети наземного базування, яка влучила в ціль на відстані понад 500 кілометрів. Путін запевняє, що "ніколи не хотів, не хоче і не буде втягуватися в витратну, руйнівну для економіки гонку озброєнь".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше генеральний секретар НАТО  Єнс Столтенберг закликав очільника Кремля Володимира Путіна та владу РФ повернутись до виконання ключового ракетного договору  часів холодної війни, всього за кілька днів до офіційного виходу Сполучених Штатів з цього пакту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?