Путін тренує невидимість: в Україні пояснили суть підсумкової прес-конференції
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін тренує невидимість: в Україні пояснили суть підсумкової прес-конференції

Путін тренує невидимість: в Україні пояснили суть підсумкової прес-конференції
Джерело:  online.ua

На своїй підсумковій прес-конференції президент Росії Володимир Путін постійно спростовував участь росіян у подіях, ймовірно, таким чином відпрацьовуючи власну невидимість.
Таку думку у своєму блозі на ONLINE.UA висловив політтехнолог, заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.
"Лейтмотив всієї прес-конференції: "не ми", "не я", "не Росія", "ми не винні", "це не наша вина", "це не наше рішення", — підкреслив він.
За словами експерта, виступ Путіна "був дуже схожий на аутотренінг невидимості: "Мене тут немає, ніхто мене не бачить, мене ніхто не образить, мене не існує".
Читайте також: Трампу сподобались слова Путіна на прес-конференції: соцмережі в шоці
Політтехнолог навів низку показових прикладів цього "аутотренінгу".
- Україна? Ні, провини Росії немає. Не ми були ініціаторами. Це всі рішення України щодо євроінтеграції та державний переворот. Крим? Ні, Росія тут ні при чому, це зовсім самостійне рішення кримчан через державного перевороту в Києві.
- Гонка озброєнь? Не ми це вигадали, це все США і вихід їх з договору по ПРО. США і ЄС навіть не дбають про екологію – хоча вигадали Кіотський протокол, хоч якась користь. Хакерська атака? Не варто шукати винних на стороні.
- Допінг? Ніякої державної підтримки допінгу немає. Молодіжні патріотичні рухи фактично ОЗУ? Не можна ділити хуліганів на своїх і чужих (це взагалі загадковий пасаж, хоча в цілому "російської душі" має сподобатися).
- Імпортозаміщення? Ніякої ізоляції від світової економіки немає. Засуджені українські журналісти? Нашої вини немає, не займалися шпигунством – не сиділи б.
Більше читайте на ONLINE.UA - Путін перетворився на невидимку: про підсумкову прес-конференцію президента Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?