Путін цього не зробить: експерт терміново звернувся до Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін цього не зробить: експерт терміново звернувся до Зеленського

Путін цього не зробить: експерт терміново звернувся до Зеленського
Джерело:  24 канал

Український експерт-міжнародник, партнер у Kyivstratpro Тарас Семенюк прогнозує, що зустріч у нормандському форматі відбудеться. Однак на заяви Москви про можливий зрив реагувати, за його словами, не потрібно – це просто кремлівська гра. Наразі головна дискусія розгорнеться навколо виборів в ОРДЛО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Головний камінь спотикання – повернення кордону Україні. Москва хоче спочатку вибори в ОРДЛО, а потім повернення Україні контролю над кордоном. Україна навпаки. Росія апелює до формули Штайнмаєра, згідно якої спочатку проводяться вибори, верифікація результатів ОБСЄ і далі повернення кордону. Але всі розуміють, що 400 кілометрів кордону в один момент не повернуть. Малоймовірно, що Путін після виборів передасть нам контроль над кордоном", - підкреслює міжнародник.

Окрім того, Семенюк звернув увагу на те, що офіційна Москва не зацікавлена у відновленні Україною контролю за кордоном, бо хоче і далі впливати на ситуацію на Донбасі. Однак, за словами експерта, зустріч у нормандському форматі відбудеться. Питання – на яких умовах. Кожні переговори повинні відбуватися за конкретним планом. Щоб це не була зустріч ні про що, а досягнути певних домовленостей.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше новий глава Офісу президента України Андрій Єрмак підкреслив, що не виключає персональної зустрічі глави держави Володимира Зеленського з главою Кремля Володимиром Путіним, однак наразі подібні домовленості відсутні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?