Путін уже вирішив, коли завершить будівництво Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін уже вирішив, коли завершить будівництво Північного потоку-2

Путін уже вирішив, коли завершить будівництво Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Іноземним журналістам вдалося дізнатися, що команда очільника Кремля Володимира Путіна має намір завершити великі будівельні роботи на одній з двох гілок скандального російського газогону "Північний потік-2" в першій половині поточного року, попри потужні санкції офіційного Вашингтону. За словами редакції Bloomberg, ділянку трубопроводу можуть закінчити уже в червні, оскільки оператор "Північного потоку-2" вже 15 січня 2021 року розпочинає випробування в датських водах, передає ONLINE.UA.

"Будівництво газопроводу довжиною 1230 кілометрів, який буде доставляти російський природний газ до Німеччини, було зупинено після санкцій США в грудні 2019 року, коли було встановлено всі, крім 160 кілометрів, ланки. США, які посилили обмеження, стверджують, що газопровід, що належить підрозділу ПАТ "Газпром", дає Москві занадто багато важелів впливу на Європу.Будівництво 2,6-кілометрової ділянки у німецьких водах було відновлено і завершено минулого місяця на тлі ризиків жорсткіших обмежень США", — йдеться в повідомленні.

В графіку вказано, що оновлення вже прокладених труб у водах Данії стартує у другій половині січня. Окрім того, зазначається, що нова операція по прокладанню труб там розпочнеться приблизно в той самий час. За попередніми даними, трубопровідне судно "Фортуна" завершить роботи в датських морях до середини останнього тижня травня, а потім роботи йтимуть у водах ФРН, а будівництво триватиме до червня.

Попри те, що прогнозована швидкість укладання трубопроводів "Фортуною" сягає 0,4 кілометра на день, прокладка першої лінії може тривати довше, ніж на це розраховує команда Володимира Путіна. Що важливо розуміти, Німецьке морське та гідрографічне агентство все ще оцінює запит "Північного потоку-2" просуватися вперед у роботах у водах Німеччини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Передня Померанія під час термінового засідання вирішила створити фонд для добудови газопроводу "Північний потік-2", який займеться закупівлею обладнання та будматеріалів, щоб вивести з-під можливих санкцій США інших підрядників проекту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?