У Бундестазі вимагають негайно закрити фонд порятунку Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

У Бундестазі вимагають негайно закрити фонд порятунку Північного потоку-2

У Бундестазі вимагають негайно закрити фонд порятунку Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Влада Німеччини не приховує, що намагається всіма силами допомогти російському голові Володимиру Путіну добудувати скандальний газопровід "Північний потік-2" в обхід американських санкцій, якими офіційний Вашингтон намагається заблокувати проект. У німецькому уряді вже знайшли спосіб убезпечити підрядників Північного потоку - 2 - уряд федеральної землі Мекленбург - Передня Померанія на екстреному засіданні вирішив створити фонд для добудови газопроводу, який займеться закупівлею обладнання та будматеріалів, щоб вивести з-під можливих санкцій США інших підрядників проекту. Новина про створення фонду викликала хвилю критики в Німеччині, перш за все з боку прихильників партії "Зелені". Вони вимагають негайно закрити фонд. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Той факт, що за допомогою російських грошей під виглядом боротьби зі зміною клімату буде фінансуватися фонд, призначений виключно для завершення будівництва трубопроводу, просто обурливий. Не тільки з точки зору боротьби за клімат, але і в геостратегічному плані", - заявила очільниця німецької партії "Зелені" Анналена Бербок.

Як відомо, на базі фонду "порятунку" Північного потоку-2 Емецкой влада планує створити комерційне підприємство для завершення будівництва газопроводу. Це дозволить німецьким компаніям не порушувати режим санкцій США, так як вони будуть взаємодіяти з питань завершення будівництва не на пряму, а через фонд. Уряд землі, на території якої знаходиться фінальна точка газопроводу, внесе в статутний капітал фонду 200 тисяч євро. Ще близько 60 млн євро додасть консорціум "Північний потік - 2".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда американського президента Дональда Трампа до завершення його президентського терміну має намір ввести нові санкції проти російського газопроводу Північний потік-2, який дозволить постачати газ з Росії до Європи в обхід України. До кінця поточного тижня офіційний Вашингтон планує оголосити про нові обмежувальні заходи, які стосуватимуться європейських компаній, що беруть участь в проекті. Вже 14-15 січня Держдеп США оприлюднить звіт, в якому вкаже назви компаній, які, на його думку, задіяні в проекті з будівництва газопроводу. Це можуть бути компанії, що займаються страхуванням, укладанням труб або перевіркою будівельного обладнання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?