Путін відмовляється брати участь у нормандському форматі переговорів – є причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін відмовляється брати участь у нормандському форматі переговорів – є причина

Путін відмовляється брати участь у нормандському форматі переговорів – є причина
Джерело:  rbc.ua

Помічник президента Росії Володимира Путіна Юрій Ушаков заявив, що Російська Федерація не бачить сенсу в проведенні переговорів в нормандському форматі без попередньої підготовки, яка б гарантувала політичний результат. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « РБК-Україна ».

«Просто так проводити зустріч без її ретельної підготовки ми б не хотіли», – заявив Ушаков.

Чиновник зазначив, що французька сторона неодноразово виступала з пропозицією провести подібний саміт, враховуючи нещодавню зміну президента України.

«Ви знаєте, що французи неодноразово виступали з пропозицією про те, щоб в найближчій перспективі провести саміт в нормандському форматі, в тому числі з урахуванням зміни керівництва в Україні. Ми цю ідею в принципі підтримуємо, але вважаємо, що якщо саміт проводити, то він повинен бути найретельнішим чином підготовлений, щоб було ясно, збираючись на цей саміт, що ми вийдемо на політично важливі результати», – заявив помічник Путіна.

Також Ушаков додав, що на найближчих переговорах президентів РФ та Франції Володимира Путіна і Еммануеля Макрона, які мають пройти 19 серпня, буде «обговорюватися український конфлікт, а також можливість його вирішення, в тому числі в рамках нормандського формату».

Нагадаємо, що кілька днів тому президент США Дональд Трамп вперше відверто розказав про особисті стосунки з Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?