Путін відновив будівництво Північного потоку-2 у водах Німеччини
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін відновив будівництво Північного потоку-2 у водах Німеччини

Путін відновив будівництво Північного потоку-2 у водах Німеччини
Джерело:  online.ua

11 грудня офіційно стало відомо, що команда очільника Кремля Володимира Путіна неочікувано для всіх відновила будівництво скандального газогону "Північний потік-2". Цю інформацію підтвердили представники компанії Nord Stream 2 AG (оператор будівництва газопроводу). Варто звернути увагу на те, що роботи з укладання труби у винятковій економічній зоні Німеччини вестиме баржа" Фортуна". За попередніми даними, трубоукладач "Фортуна" прокладе 2,6-кілометрову ділянку газопроводу у виключній економічній зоні Німеччини у водах на глибині менше 30 м, інформує ONLINE.UA.

"Всі будівельні роботи виконуються в повній відповідності з отриманими дозволами", — стверджують у Nord Stream 2 AG.

Що важливо розуміти, інший, більш сучасний російський трубоукладач з системою динамічного позиціонування "Академік Черський" на початку цього тижня несподівано покинув зону добудови "Північного потоку 2" та вирушив до берегів Калінінграда. Як уже згадувалося раніше, команда Володимира Путіна вирішила добудовувати газопровід "Північний потік 2" власними силами, після того як через накладені офіційним Вашингтоном санкції його швейцарський підрядник зупинив роботу. Зараз з приблизно 2460 км газопроводу укладено понад 2300 км (тобто 94%).

Варто також нагадати про те, що Палата представників США 8 грудня більшістю голосів підтримала законопроєкт про оборонний бюджет на 2021 рік, частиною якого стали розширені санкції проти скандального російського газогону. Згідно з останніми даними, санкції будуть спрямовані проти страхових і сертифікаційних компаній, які працюють з російськими кораблями із завершення проєкту. Як відомо, Штати роблять все можливе, щоб заблокувати завершення будівництва "Північного потоку-2" через давні побоювання, що додаткові потоки російського газу збільшать політичний вплив офіційної Москви на владу Європейського Союзу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник "Нафтогазу" Андрій Коболєв поділився з українськими громадянами важливою новиною: він звернув увагу на те, що нові санкції офіційного Вашингтону остаточно доб’ють будівництво "Північного потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?