Путін вигадав нову цинічну брехню про війну проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін вигадав нову цинічну брехню про війну проти України

Путін вигадав нову цинічну брехню про війну проти України
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін після своєї гучної обіцянки, що у РФ не мобілізуватимуть понад 300 тисяч людей, почав цинічно брехати, що ще 270 тисяч росіян підписали контракти на службу в якості "добровольців".

Джерело: росЗМІ

Путін збрехав, що сотні тисяч добровольців хочуть воювати проти України

Ми провели часткову мобілізацію. 300 тисяч людей призвали. Зараз за останні 6-7 місяців у нас добровільно підписали контракти на службу в збройних силах і добровольчих підрозділах 270 тисяч осіб, - вигадує російський диктатор під час виступу на Східно-економічному форуму.

Ба більше, Путін не посоромився збрехати й про те, що щодня 1000-1500 людей добровільно приходять підписувати контракт.

Що важливо розуміти, рік тому російський диктатор вперше офіційно оголосив про "часткову мобілізацію" в РФ. Міністр оборони Сергій Шойгу заявив, що буде мобілізовано 300 тисяч.

Однак опозиційним журналістам вдалося дізнатися, що в рамках мобілізації в Росії мають намір призвати в армію щонайменше 1,2 мільйона осіб. Кремль продовжує заперечувати цю інформацію.

Що цікаво, ще у жовтні минулого року Путін заявив, що "часткова мобілізація" закінчена.

Проте, згідно з даними української сторони, Росія продовжувала мобілізацію в прихованому режимі, попри гучні офіційні заяви про її завершення.

Українська розвідка попереджає про нову хвилю мобілізації в Росії

Нещодавно представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов офіційно підтвердив, що уже у вересні в Росії можуть оголосити нову хвилю мобілізації.

Так, один зі сценаріїв — це нова хвиля публічної мобілізації, яка може бути. І розглядається сценарій — кінець вересня. Це відповідає дійсності, — попереджає українська розвідка.

Як зазначає Андрій Юсов, Путін намагається поповнювати війська будь-якими способами, один із його головних інструментів — це вербування найманців за кордоном, переважно серед країн пострадянського простору.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?