Путін вигадав спосіб порятунку на випадок втрати влади в Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін вигадав спосіб порятунку на випадок втрати влади в Росії

Путін вигадав спосіб порятунку на випадок втрати влади в Росії
Джерело:  online.ua

У Кремлі знайшли спосіб надати Володимиру Путіну фактичну індульгенцію на кримінальне переслідування навіть після завершення президентської кар'єри. Згідно із запропонованими змінами у законодавство, колишні президенти РФ разом з усією родиною звільнятимуться від кримінальної відповідальності навіть після припинення повноважень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські медіа.

Авторами ініціативи стали сенатор Андрій Клішас та депутат парламенту Павло Крашенніков. Вони запропонували виправлення законопроєкту "Про гарантії президенту РФ, який припинив виконання своїх повноважень, та членам його родини".

Посадовці вважають, 3 статтю закону необхідно трактувати наступним чином:

"Президент Російської Федерації, який припинив виконання повноважень, володіє недоторканістю. Він не може бути притягнутий до кримінальної чи адміністративної відповідальності, а також бути затриманий, арештований, підданий обшуку, допиту чи особистому огляду".

Таким чином, навіть після відставки Путін зможе фактично чинити злочини й порушувати закон, однак держава не зможе йому нічого зробити.

Наявне станом на сьогодні норма щодо недоторканості президента у російському законодавстві передбачує, що його дійсно не притягнути до кримінальної відповідальності. Утім, це стосується виключно інцидентів, які "скоєні ним у період виконання повноважень".

Нагадаємо, наразі триває вже шостий президентський термін Путіна, останні вибори лідера в Росії проводили 2018 року. Їх визнали дійсними попри відеопідтвердження масових порушень, цинічних вкидів бюлетенів в урни та інші інциденти.

Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Путін вирішив скористатися виборами в США і тим часом оперативно добудувати скандальний газопровід Північний потік-2, головним противником якого є саме Вашингтон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?