Путін вирішив скористатися виборами в США і довести свій план до кінця
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін вирішив скористатися виборами в США і довести свій план до кінця

Путін вирішив скористатися виборами в США і довести свій план до кінця
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін вирішив скористатися виборами в США і тим часом оперативно добудувати скандальний газопровід Північний потік-2, головним противником якого є Америка. 4 листопада стало відомо, що з порту Калінінград в Балтійське море вийшли судно постачання "Остап Шеремета" і спеціальне судно "Артеміс Офшор", які направляються в німецький порт Мукран - логістичну базу проекту газопроводу Північний потік-2. Очевидно Путін сподівається, що на цей його крок не звернуть увагу у Вашингтоні, де зараз всі зайняті запеклими президентськими перегонами. Хоча Білий дім вже затвердив масу жорстких санкцій, щоб зупинити будівництво скандального газопроводу, Путін не втрачає надії його добудувати. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

"Портом призначення судна "Остап Шеремета", яке входить до складу ТОВ "Газпром флот", офіційно позначений німецький порт Мукран. В цей же порт йде і багатофункціональне судно "Артеміс Офшор", обладнане вертолітним майданчиком - воно належить Морський рятувальній службі Мінтрансу РФ. Судна прибудуть в порт Мукран 5 листопада. Там зараз знаходяться трубоукладач «Газпрому» Академік Черський, а також судна-постачальники Finval і Umka ( «Финвал» і «Умка») ", - йдеться в повідомленні джерела.

Як відомо, "Академік Черський", Finval і Umka попрямували в Мукран ще 26 жовтня. При цьому Finval перебував у статусі "проведення випробувань", а це означає що російський трубоукладач проводив випробування для подальшого відновлення прокладки останньої ділянки газопроводу Північний потік-2.

Нагадаємо, на сьогоднішній день будівництво Північного потоку-2 реалізовано на 93%. США активно намагаються заблокувати російський газопровід за допомогою санкцій. Нещодавно офіційно стало відомо, що санкції увійшли в план оборонного бюджету Штатів на наступний фінансовий рік, який почався з 1 жовтня. Згідно з останніми даними, документ передбачає введення санкцій відносно іноземних осіб та компаній, які сприяють оренді, продажу та надання судів, що здійснюють будівництво газопроводів. Через жорстку позицію Америки асоціація міжнародних страховиків судновласників відмовилася надавати страховку для судів, задіяних в будівництві трубопроводу. При цьому в Росії сподіваються, що "Північний потік-2" все ж вдасться добудувати і запустити.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії миттєво відреагували на штраф польського регулятора в розмірі 7,6 млрд доларів, який наклали на "Газпром" за порушення правил конкуренції при будівництві скандального газопроводу "Північний потік-2". У російському газовому монополісті заявили, що принципово не згодні з позицією Варшави і підкреслили, що не збираються платити штраф, а оскаржуватимуть його в суді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?