Путін вирішив пожертвувати мобілізацією заради осіннього призову — ISW
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін вирішив пожертвувати мобілізацією заради осіннього призову — ISW

Путін вирішив пожертвувати мобілізацією заради осіннього призову — ISW
Джерело:  online.ua

На переконання аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), оголошення диктатором Володимиром Путіним закінчення "часткової мобілізації" в Росії було зроблене для того, щоб звільнити бюрократичну пропускну здатність для звичайного осіннього призову і створити умови кращої підготовки для осінніх призовників.

Джерело:  ISW

Чому Путін зупиняє мобілізацію - пояснення ISW

Іноземні експерти звертають увагу на те, що очільник Кремля заявив, що "часткова мобілізація" закінчиться "приблизно через два тижні" – у той час, коли має розпочатися відтермінований осінній призов.

За словами президента РФ, з 220 000 осіб, які були мобілізовані після його наказу від 21 вересня, 35 000 вже перебувають у російських військових частинах, а 16 000 тисяч знаходяться на полі бою в Україні.

Як стверджує сам Путін, мобілізовані мають дуже мало часу на підготовку до війни: 5-10 днів "первинної підготовки", 5-15 днів навчання з бойовими частинами, "потім наступний етап – вже безпосередньо у військах, які беруть участь у бойових діях".

Представники ISW озвучили припущення, що навіть 10 днів навчання, яке можуть отримати мобілізовані, цілком ймовірно, не складаються з фактичної бойової підготовки.

Багато майбутніх інструкторів і офіцерів, ймовірно, були поранені або вбиті в Україні ще до початку мобілізації. Російські навчальні полігони також, ймовірно, неукомплектовані.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?