Чому українцям не слід ненавидіти білорусів — пояснення Арестовича
Категорія
Політика
Дата публікації

Чому українцям не слід ненавидіти білорусів — пояснення Арестовича

Чому українцям не слід ненавидіти білорусів — пояснення Арестовича
Джерело:  online.ua

10 жовтня диктатори Олександр Лукашенко та Володимир Путін домовилися про розгортання спільного регіонального угруповання військ. Все це відбувалося на тлі масованого ракетного обстрілу України з території РФ та РБ. Останні події спровокували нову хвилю ненависті до білорусів серед українських громадян. Радник глави ОПУ Олексій Арестович пояснив, чому українцям не слід у всьому звинувачувати білоруський народ.

Джерело: ютуб-канал ФЕЙГИН LIVE

Ненависть українців до білорусів не має сенсу

За словами Олексія Арестовича, серед відомих українських політиків існує тренд щодо розпалювання ненависті до білоруського народу, який, мовляв, нічого не робить, щоб зупинити війну та дозволяє Лукашенку продовжувати використовувати територію РБ для ракетних атак на Україну.

Ці політики не розуміють і не хочуть розуміти, яка ситуація в Білорусі насправді. Що так нелюдський режим, що в чомусь він ще гірший, ніж путінський. У РБ щось зробити - це зразу ж стати мішенню. Дуже часто це означає фізичне зникнення людини чи катування. Тисячі білорусів пройшли через тюрми... Країна маленька, а контролю дуже багато. Тому "радісно" падати на російські "Іскандери" і не давати їм підніматися в повітря - це майже нереально. Лукашенко при владі довше, ніж Путін, - нагадує радник глави ОПУ.

Арестович звертає увагу на те, що набагато простіше скинути такого диктатора як Янукович, який був президентом лише декілька років й нічого не встиг зробити, щоб встановити жорсткий контроль, який є зараз в Білорусі.

Я особисто завжди розділяв режим Лукашенка і білоруський народ. Люди - це люди, а людожери - це людожери. Це різні речі. Тому білоруси для мене залишаються братським народом, який опинився у полоні путніського режиму. Путін ставиться до них так само, як і до наших людей на окупованих територіях. І коли ви закликаєте до того, щоб білоруси повстали проти режиму Лукашенка та Путіна, - це все одно, що закликати до повстання наших людей на окупованих територіях. Це важче зробити, ніж вам здається, - пояснює Арестович.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?