Розвідка Великої Британії заявляє про відчай Кремля та катастрофічні втрати армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка Великої Британії заявляє про відчай Кремля та катастрофічні втрати армії РФ

Розвідка Великої Британії заявляє про відчай Кремля та катастрофічні втрати армії РФ
Джерело:  online.ua

За словами голови Центру урядового зв'язку Великої Британії Джеремі Флемінга, в кремлівської армії закінчуються боєприпаси після місяців запеклих боїв, а військові катастрофічно виснажені та деморалізовані. 

Джерело:  The Guardian

Кремлівські окупанти близькі до поразки в Україні 

У вівторок 11 жовтня Флемінг має виступити із заявою в аналітичному центрі Rusi.

Під час заяви британський високопосадовець має оприлюднити інформацію про страшні втрати кремлівської армії протягом останнього місяця.

У заяві Флемінга наголошується, що кремлівська армія катастрофічно виснажена, а оголошення часткової мобілізації свідчить про ознаки відчаю.

Ми знаємо - і російські командири на місцях знають, - що їх запаси і боєприпаси закінчуються. До неминучої військової перемоги Росії, про яку говорила їхня пропагандистська машина, далеко, і ясно, що сміливі дії України на полі бою і в кіберпросторі переламали ситуацію, - зазначає керівник Центру урядового зв'язку.

Флемінг підкреслює, що невеликий ефективний виклик показав, наскільки хибними виявились рішення кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна, який зробив високі ставки, та програв через стратегічні помилки у судженнях.

Очікується, що Флемінг також розповість про майбутню загрозу з боку Китаю, згідно з попередньо опублікованими уривками його виступу.

При цьому за даними розвідки Великої Британії, призначення командувачем військами РФ в Україні генерала Сергєя Суровікіна відображає прагнення Кремля хоч якось вплинути на військову ситуацію.

Суровікін був призначений головним командувачем Об'єднаного угрупування військ, яке здійснює військові дії в Україні, 8 жовтня.

Представники британської розвідки зазначають, що протягом більшої частини війни кремлівська армія, ймовірно, не мала єдиного польового командира над своїми військами в Україні. Генерал Александр Дворніков, ймовірно, обіймав цю посаду в період з квітня по серпень 2022 року, але незрозуміло, чи зміг він ефективно контролювати часто розрізнені та конкуруючі угруповання військ РФ.

Призначення Суровікіна, ймовірно, відбиває прагнення російської спільноти національної безпеки покращити проведення операції. Однак йому, швидше за все, доведеться конкурувати з дедалі більш роздробленим російським МО, яке не має достатніх ресурсів для досягнення політичних цілей, встановлених в Україні, - зазначають в Міноборони Великої Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?