Путін висловив Україні нові претензії та вкотре назвав розпад СРСР трагедією
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін висловив Україні нові претензії та вкотре назвав розпад СРСР трагедією

Путін висловив Україні нові претензії та вкотре назвав розпад СРСР трагедією
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін заявив, нібито Україна не передала Росії закордонні активи СРСР, при цьому не забувши нагадати, що вважає розпад останнього неабиякою трагедією. Такі заяви він зробив у фільмі "Росія. Нова історія", який показав один із провладних телеканалів. 

Джерело: ТАСС

Президент РФ переконаний, що пострадянські країни мали передати Росії закордонні активи СРСР, зважаючи на її зобов'язання погасити борги всіх країн, які входили в Союз. І Україна, за словами Путіна, цього так і не зробила.

Нагадаємо, навесні 1993-го Кремль “благородно” запропонував умовний "нульовий варіант" – Росія самотужки сплачує заборгованості Радянського Союзу, але водночас так само одноосібно розпоряджається колишніми закордонними активами СРСР.

Якщо вдатися в деталі, то Москва виплачувала борги СРСР до 2017 року, за даними тамтешнього Мінфіну, востаннє виплата була здійснена в серпні 2017 року, йдеться про 125,2 мільйона доларів для Боснії й Герцеговини.

Борги ми за всіх погасили, але далеко не всі виконали це зобов'язання щодо передачі своїх закордонних активів. Наприклад, Україна досі цього не зробила.

– заявив Путін.

Зауважимо, попри те, що Україна не ратифікувала вищезгадану угоду про "нульовий варіант", Росія практично в усіх країнах перереєструвала на себе власність колишнього СРСР. І це при тому, що Українська РСР за обсягом економіки посідала друге місце серед всіх республік, хоча за обсягом на душу населення — лише 6 місце.

Карти, на яких Росія представлена розбитою на декілька державних утворень

Путін також зазначив, що йому траплялися карти карти періоду розпаду СРСР та ті, які зображають географічне розташування, зумовлене політичною кон'юнктурою. На цих картах Росія нібито представлена розбитою на декілька різних державних утворень. Це має бути свідченням того, що творці цих карт, буцімто, вважали розпад країни лише питанням часу.

Президент однієї зі Східно-Європейських країн, на одній із зустрічей зі мною прямо сказав про те, що "для нас у Європі не було питання про те, розвалиться Росія чи ні, ми вважали, що це неминуче", питання було тільки в тому, коли це станеться і якими будуть наслідки для самої Росії, для її складових частин.

– Володимир Путін

Путін також, очікувано, додав про наслідки розвалу РФ для навколишнього світу, зважаючи на ядерний потенціал країни. Очевидно, він мав на увазі новий виток протистоянь між країнами Заходу і Росією, яке вважаються продовженням Холодної війни середини 1940-х до початку 1990-х років, яка завершилася фактичною поразкою СРСР, на абсолютне правонаступництво якого і претендує офіційна Москва.

На уточнююче питання про те, чим для нього став розпад Радянського Союзу, Путін відповів, це для нього трагедія, а також – "розпад історичної Росії".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?