Путін виступив з новими гучними погрозами на адресу України щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін виступив з новими гучними погрозами на адресу України щодо Донбасу

Путін виступив з новими гучними погрозами на адресу України щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Україну чекають важкі наслідки, якщо ЗСУ спробують звільнити Донбас. Росія допомагала і продовжить допомагати "ЛДНР".

З такими гучними погрозами на адресу України виступив російський глава Володимир Путін під час щорічної "прямої лінії", яка відбулася 7 червня в Москві, повідомляє ONLINE.UA.

Путін заявив, що якщо ЗСУ почнуть наступати на Донбасі, то це матиме "дуже важкі наслідки для української державності". Таким чином він відповів на питання про можливі "провокації" з боку українських військових в період проведення ЧС-2018 з футболу в РФ.

"Сподіваюся, що до таких провокацій справа не дійде, але, якщо це трапиться, я гадаю, що це буде мати дуже важкі наслідки для української державності в цілому", - пригрозив Путін.

У своїй відповіді російський глава також підкреслив, що жителів так званих "ЛНР" і "ДНР" вже неможливо залякати, але вони, як і раніше, важко переносять ситуацію що склалася, тому Росія продовжить надавати їм посильну підтримку.

Путін також в черговий раз звинуватив Україну в повній блокаді окупованого Донбасу і обстрілах ЗСУ по мирних жителях. За його твердженням, про це свідчать звіти ОБСЄ, місія якої, за словами Путіна, фіксує збільшення обстрілів на Донбасі саме з української сторони.

"Навіщо це робити, якщо потрібно йти просто по шляху виконання Мінських угод. Це просто безглуздо з точки зору кінцевого результату - відновлення територіальної цілісності країни. Чим довше, ніж далі це відбувається, тим гірше для України. Подивимося, як ситуація буде розвиватися. Ми зробимо зі свого боку все, щоб вона була врегульована в рамках Мінського процесу та Мінських домовленостей ", - підбив підсумок своєї відповіді по Донбасу російський лідер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що під час "прямої лінії"Путін виступив з гучною заявою про третю світову війну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?