Путін висунув умови щодо гарантій безпеки України
Категорія
Україна
Дата публікації

Путін висунув умови щодо гарантій безпеки України

Путін висунув умови щодо гарантій безпеки України
Джерело:  online.ua

За словами очільника Кремля, гарантії безпеки України будуть залежати від сбереження аналогічних гарантій для РФ.

Джерело: пресслужба Кремля

Ультиматум Росії щодо України

Путін заявив, що дії Кремля відносно України будуть залежати не від переговорів із Західними державами, а від ситуації з безпекою біля кордонів РФ.

Стосовно гарантій. Наші дії залежатимуть не від переговорів, а від безумовного забезпечення безпеки Росії сьогодні і на історичну перспективу", - сказав Путін, не уточнивши, про яку саме "історичну перспективу, - заявив Путін.

Він підкреслив, що Росія виступає проти розширення НАТО на схід та членства України і Грузії.

Ми що, ставимо ракети біля кордонів США? Ні, це США перебувають у нас на порозі, хіба це надмірна вимога: не ставити жодних ударних систем біля нашого будинку, чого тут незвичайного? Нам важливий не хід переговорів, нам важливий результат. Жодного дюйма на схід сказали нам у 90-ті роки, ну і чого? Надули, - зазначив очільник Кремля.

Що Путін заявив про Україну

Очільник Кремля під час щорічної конференції знов виправдав російську анексію Криму.

Жодні дії із приводу Криму нам навіть на думку не спадали. Але в 2014 році стався держпереворот, людей вбивали і спалювали... Як ми могли відмовити Севастополю та Криму в тому, щоб узяти їх під свій захист? - цинічно заявив Путін.

Далі більше, очільник Кремля взагалі заявив, що Україну створив комуністичний лідер Володимир Ленін.

І ми намагаємося не згадувати, як Україна утверджувалася. Хто ж її створив? Ленін Володимир Ілліч. Коли утворював Радянський Союз, - заявив Путін

Він також заявив, що в 2014 році особисто відмовлял тодішнього президента України Петра Порошенка не починати військову операцію на Донбасі.

Він також заявив, що діючий президент України Володимир Зеленський підпав під вплив радикалів та націоналістів.

Замість того, щоб відповідати на запит людей про мир, використовуючи ці настрої в українському суспільстві, президент Зеленський прийшов до влади, і замість того, щоб їх виконувати, потрапив, як і колишні керівники, під вплив радикальних елементів, як в Україні кажуть, "нациків, - заявив Путін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?