Путін визнав свою відповідальність за масштабні протести в Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін визнав свою відповідальність за масштабні протести в Росії

Путін визнав свою відповідальність за масштабні протести в Росії
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін вперше визнав публічно, що громадянам Росії стало жити важче і вони втомилися від бідності, в якій звинувачують керівництво країни. Саме роздратування людей, накопичене під час пандемії коронавіруса, глава Кремля вважає головною причиною масштабних протестів, які охопили Росію, а не отруєння і арешт опозиціонера Олексія Навального. Путін назвав Навального "подразником" росіян, який нібито використовує Захід в своїх цілях. Про це він заявив на закритій зустрічі з головними російськими пропагандистами, фрагменти якої Кремль вирішив оприлюднити 14 лютого, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Роздратування накопичується, проблем багато, грошей не вистачає. Зрозуміти можна людей. Виникає втома у людей, накопичене роздратування, невдоволення, в тому числі щодо умов, в яких вони живуть, рівнем своїх доходів. Звичайно, цим намагаються користуватися і в Європі, і в інших країнах ", - констатував Путін.

При тому він спробував виправдатися за погіршення рівня життя росіян. На думку Путіна, для цього є об'єктивні причини, пов'язані з пандемією. Глава Кремля вважає, що російській владі необхідно прискорювати темпи розвитку країни, розуміючи потреби громадян, і з терпінням ставиться до вираження невдоволення людьми.

У соцмережі масово коментують заяву Путіна про бідність росіян.

"Росіяни не від коронавіруса втомилися, а від простроченого президента; Втома людей - від твого 20 річного грабежу народу Росії, в тому числі і природних ресурсів країни для своїх друзів з 90-х !; Дід поїхав на теорії змови, а жебраків працюючих громадян в країні теж заселили західні вороги? Так зроби їх багатими, захотіли б зробили? Як з Навальним, хотіли отруїти, отруїли б ?; Сам же і викликав ці протести демонстративним арештом Навального.А приплели пропагандони сюди Держдеп, ЦРУ і весь світ. Народ просто втомився від безнадії; Кремлівський фігурант має рацію в тому, що народ Росії втомився. Але втомився народ саме від нього, від його злодійського режиму, який за двадцять років свого збагачення, перетворив 80% громадян в жебраків; Ось, прямо сказав, за що невинних бив і в в'язницю саджав. За незадоволення до умов, в яких вони живуть, і рівнем доходів. Раділи, так і не бив би, і не садив ", - відповіли росіяни на заяву Путіна.

Нагадаємо, масштабні протести в січні проходили в 125 містах Росії - ця протестна акція стала найбільшою за багато років, на неї вийшли понад 100 тисяч людей. Акції проводилися на підтримку опозиціонера Олексія Навального, якого заарештували після прильоту з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння "Новачком". В ході акцій по всій Росії затримали десятки тисяч людей - це справжній антирекорд в історії, оскільки в Росії такого не було ніколи. Затримання супроводжувалися побиттям протестувальників, силовики застосовували кийки і били людей ногами. Люди ж скандували: "Це наша земля", "Ми тут влада", "Відпускай!", "Путін-злодій", "Путіна у відставку", Ми не боїмося. Раз. Два. Три, Путін йди", "Поверни палац народу ". На протести люди також принесли йоржики, труси, плакати з написом "Ми живемо на складі бруду", які стали символами недавнього розслідування Навального про палац Путіна в Геленджику.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін виступив з категоричною заявою про Донбас. Він запевнив, що нікгди не кине Донбас, незважаючи ні на що.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?