Путін воює не тільки на Донбасі, а й у Києві: в Росії підготували гучну доповідь
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін воює не тільки на Донбасі, а й у Києві: в Росії підготували гучну доповідь

Путін воює не тільки на Донбасі, а й у Києві: в Росії підготували гучну доповідь

Російський опозиційний політик Ілля Яшин представив доповідь під назвою "Гібридна агресія Кремля", в якій йдеться про те, що президент Росії  Володимир Путін  намагається повернути Україну під контроль Москви, ведучи війну не тільки на Донбасі, а й у Києві.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Яшина.
"Багато хто змирився з думкою, що війна з Україною ніби як закінчилася. На території Донбасу іноді стріляють, але мирні угоди худо-бідно укладені й війна залишилася позаду. Насправді, війна триває - причому не тільки на територіях, підконтрольних сепаратистам, але і в самому Києві. Путін докладає великих зусиль, щоб повернути Україну по контроль Кремля. Для цього він використовує методи «гібридної агресії» - пропаганду, провокації, корупцію місцевих політиків", - написав опозиційний політик.
За його словами, ключовим союзником Кремля в розхитуванні ситуації в Києві стали місцеві олігархи, бізнес яких був вплетений в державну структуру ще з часів екс-президента Віктора Януковича.
"Ці олігархи, як і Путін, зацікавлені в зануренні України в хаос. Першим це треба, щоб відновити свої позиції. Путіну це треба - щоб повернути контроль над сусідньою країною, привівши до влади лояльних політиків", - зазначає Яшин.
Читайте також: У Росії виступили з новою гучною загрозою на адресу України
У новій доповіді опозиціонера йде мова про те, що головним інструментом Путіна в розхитуванні ситуації в Україні є російська пропаганда.
"Першочерговим заходом впливу на українську громадську думку стало поширення через супутник сигналу ключових кремлівських телеканалів практично на всю територію України. Мова йде не про свободу слова або озвучення іншої точки зору, але про агресивну інформаційну війну, яку підконтрольні Путіну ЗМІ ведуть проти України", - відзначається в матеріалі.
Крім того, в доповіді йдеться, що після втечі Януковича з України, очолювана ним Партія регіонів була розпущена і перед парламентськими виборами 2014 року у Кремля виникла необхідність в новій лояльній політсилі, яка представляла б його інтереси в українській політиці й майбутньому складі Верховної Ради. Ставка Росії була зроблена на «Опозиційний блок», московським куратором якого став помічник Путіна Владислав Сурков.
Повний текст доповіді читайте  тут.
Яшин додав, що політика Путіна привела до того, що Росію в усьому світі сприймають, як агресора.
"Все це не жарти. Путін настільки захопився іграми в війну і «геополітичне суперництво», що у Росії взагалі не залишилося союзників у світі. Нашу країну стали сприймати як агресивну і непередбачувану державу, від якої постійно варто чекати загроз. Такі країни, як показує історія, часто погано закінчують - якщо їх несамовитих лідерів вчасно не зупинити (причому зупинити повинен сам народ Росії - це в наших спільних інтересах)", - зазначив він.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Яшин представив доповідь під назвою "Партія "Кримінальна Росія", в якому розповідається про російських політиків, членів "Єдиної Росії", які або вже засуджені за різного роду злочини, або можуть бути причетні до злочинів, але офіційно звинувачення їм не пред'являлися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?