Путін вперше прокоментував переслідування геїв в Чечні
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін вперше прокоментував переслідування геїв в Чечні

Путін вперше прокоментував переслідування геїв в Чечні
Джерело:  РІА Новини

Президент Росії Володимир Путін вперше прокоментував інформацію щодо ситуації в Чечні, де нібито затримали вже сотню геїв, та навіть вбили декількох. Російський лідер пообіцяв посприяти перевірці інформації.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РИА Новости".

Читайте також: Кадирова в Гаагу: в Петербурзі затримали протестуючих проти полювання за геями в Чечні

Зазначається, що уповноважена з прав людини Тетяна Москалькова звернулася до Путіна з проханням створити робочу групу для перевірки інформації щодо затримань, а також захисту прав людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією в Чечні.

"Звичайно, я переговорю з генеральним прокурором, міністром внутрішніх справ, з тим щоб вони вас підтримали по тій темі, яку ви підняли зараз, за відомою інформації або за чутками, можна сказати, про те що відбувається у нас на Північному Кавказі з людьми нетрадиційної сексуальної орієнтації. Це само собою зрозуміло ", - підкреслив Путін.

Нагадаємо, "Нова газета", посилаючись на "безпрецедентно велику кількість джерел", включаючи джерела в силових відомствах, інформувала про масові затримання представників ЛГБТ-спільноти в Чечні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Кремлі дані щодо переслідування геїв у Чечні називали "фантомними скаргами", що не підтверджуються перевірками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?