Путін ввів плату за вихід з російського ринку – Financial Times
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін ввів плату за вихід з російського ринку – Financial Times

Путін ввів плату за вихід з російського ринку – Financial Times
Джерело:  online.ua

Тепер всі компанії, які хочуть вийти з російського ринку, повинні будуть заплатити за те, що покину ринок РФ.

Джерело: Financial Times

За вихід з ринку Росії треба платити

Наразі відомо, що норвезька компанія Wenaas вже уклала першу угоду про "добровільне пожертвування" в бюджет країни-агресора за право піти з російського ринку.

Компанія уклала угоду після продажу своїх готелів. Ціна угоди склала 203 млн євро, у тому ж числі 10%, які пішли до бюджету Росії.

Всі компанії, які ще не повністю вийшли з Росії, тепер так чи інакше профінансують російський бюджет прямими платежами в разі виходу з країни, - йдеться у матеріалі.

Тепер у компаній немає вибору

Раніше компанії, які виходили з Росії, могли обрати між "добровільним внеском" або ж відтермінуванням платежу від продажу на кілька років.

Однак тепер кожна транзакція, яка пов'язана з виходом з ринку повинна бути узгоджена з російською урядовою комісією.

Багато тих, хто намагався вийти з компанії - опинились в пастці довгого і заплутаного процесу.

Наразі ж близько 2 тисяч заявок очікують на схвалення, а комісія тим часом збирається тричі на місяць й розглядає не більше семи заявок за одне засідання.

Поповнити власний бюджет за рахунок тих, хто покинув російський ринок Кремль вирішив ще в грудні 2022 року. Тоді спікер Держдуми країни-агресора В'ячеслав Володін заявив, що зміни до законодавства передбачають скасування преференцій для тих, хто залишив РФ і введення для них підвищеної ставки оподаткування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?