Путін вже пішов у наступ, – експерт про «паспортизацію Донбасу»
Категорія
Україна
Дата публікації

Путін вже пішов у наступ, – експерт про «паспортизацію Донбасу»

Путін вже пішов у наступ, – експерт про «паспортизацію Донбасу»

Підписавши указ про спрощення видачі російських паспортів, президент Путін зробив крок, який свідчить про готовність іти у наступ в українському питанні. Саме так оцінює нещодавнє рішення господаря Кремля відомий політичний експерт та журналіст Віталій Портников, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Радіо Свобода».

Путіна зовсім не цікавить перемога на найближчих парламентських виборах в Україні партії «Слуга народу» чи, тим більше, національно-демократичних сил. Набагато важливіше для нього довести українським виборцям, які голосували за Зеленського, що їх вкотре обдурили. Це, як вважає Портников, сприятиме збільшенню електоральної бази проросійських партій.

«Для того, щоб забезпечити на Сході і Півдні України успіх проросійским силам, потрібно довести проросійському або політично незрілому електорату, що його вкотре обдурили. Обіцяли помиритися з Росією – а тепер висувають умови. Обіцяли покращити життя – а воно не покращується. А ось Путін – він не обіцяє. Він діє. Він підписує укази – й вони починають виконуватися буквально наступного дня», – пише експерт.

«Паспортизація» Донбасу, на думку Віталія Портникова, свідчить про те, що Путін готовий йти в наступ. Свідченням цього є те, що російська пропаганда вже переключилась з компрометації Порошенка на Зеленського.

«У 2014 року велика частина електорату південних і східних областей України утрималася від участі у виборах президента, бо не бачила серед претендентів свого кандидата. Цього разу все було інакше й Кремлю важливо переконати цю частину виборців Зеленського у їхній помилці», – зазначає журналіст.

Портников наголошує, що загроза активізації військових дій на Донбасі не тільки залишається, але й навіть збільшується. Ефективно відповідати на це треба не постами у Фейсбуку, вважає експерт, а президентськими указами і діями силових структур.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому політичний оглядач Віталій Портников обмалював два сценарії розвитку України у найближчі роки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?