Путін хоче вивести "російських миротворців" з Нагірного Карабаху
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін хоче вивести "російських миротворців" з Нагірного Карабаху

Володимир Путін
Джерело:  online.ua

За словами російських пропагандистів, уже 6 жовтня делегація Міноборони РФ планує відвідати Єреван, щоб обговорити терміни виведення "російських миротворців" з Нагірного Карабаху. 

Путін має намір забрати своїх “миротворців” з Карабаху

Як стверджують росЗМІ, про нові плани очільника Кремля вони дізналися від своїх анонімних джерел.

Делегація Міноборони Росії сьогодні відвідає Єреван. На зустрічі з вірменською стороною обговорюватимуть конкретні терміни відходу російського миротворчого контингенту з Нагірного Карабаху, – заявив один з інсайдерів.

Що важливо розуміти, країна-агресорка розгорнула 2 тисячі своїх військових у невизнаному Нагірному Карабаху відповідно до угоди про припинення вогню, яку очільники Азербайджану, Вірменії та Росії підписали ще 9 листопада 2020 року.

“Російські миротворці” повинні були знаходитися у Карабаху до 2025 року включно, однак нещодавні дії Азербайджану змінили плани Володимира Путіна.

Азербайджан повернув собі Нагірний Карабах: що відомо

Як уже згадувалося раніше, 19 вересня 2023 року влада Азербайджану розпочала одноденну військову операцію у регіоні, в результаті якої їй вдалося повернути Нагірний Карабах під свій контроль.

Окрім того, наголошується, що так званий президент Карабаху уже навіть підписав указ про ліквідацію усіх органів влади невизнаної республіки з 1 січня 2024 року.

Після завершення військових дій з Нагірного Карабаху виїхали понад 100 тисяч етнічних вірмен, де-факто всі мешканці регіону.

6 жовтня офіційно стало відомо, що Європейський Союз проведе переговори між лідерами Вірменії та Азербайджану наприкінці цього місяця в Брюсселі.

Цю інформацію уже підтвердив очільник Євроради Шарль Мішель.

Я вирішив запросити обох лідерів до кінця жовтня у Брюссель, і обоє лідерів погодились прибути до кінця жовтня на цю зустріч… Ми будемо дуже важко працювати, аби досягти прогресу у сфері нормалізації між Азербайджаном та Вірменією, - заявив він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?