Глава невизнаного Карабаху підписав наказ про припинення існування республіки
Категорія
Світ
Дата публікації

Глава невизнаного Карабаху підписав наказ про припинення існування республіки

Глава невизнаного Карабаху підписав наказ про припинення існування республіки
Джерело:  online.ua

Президент невизнаної Нагірно-Карабаської республіки (Арцаху) Самвел Шахраманян підписав указ про припинення існування країни з 1 січня 2024 року.

Джерело: ArmInfo

Нагірний Карабах припинить своє існування

В указі вказано, що у зв'язку з складною військово-політичною ситуацією прийнято рішення розпустити всі державні установи та організації, які перебувають у їхньому відомчому підпорядкуванні до 1 січня 2024 року, та Республіка Нагірний Карабах (Арцах) припиняє своє існування.

Рішення ухвалили виходячи з ситуації, що утворилася після 19 вересня 2023 року, виходячи з пріоритету забезпечення фізичної безпеки та життєвих інтересів людей та з огляду на домовленості, досягнуті за посередництва командування російського миротворчого контингенту із представниками Азербайджану.

Домовленість передбачає забезпечення вільного проїзду жителів Нагірного Карабаху, включаючи військовослужбовців, які склали зброю, зі своїм майном на їх транспортних засобах Кашатазьким (Лачинським) коридором.

Населенню Нагірного Карабаху, у тому числі тим, хто перебуває за межами республіки, після набрання чинності цим Указом ознайомитися з умовами реінтеграції, представленими Азербайджанською Республікою, з метою прийняття надалі самостійного та індивідуального рішення про можливість перебування (повернення) у Нагірному Карабаху.

Цей указ набуває чинності одразу після публікації, — ідеться в повідомленні пресслужби глави невизнаної НКР.

Операція Азербайджану в Карабаху

19 веренся Азербайджан оголосив про початок антитерористичних заходів локального характеру в Нагірному Карабаху.

20 вересня у Нагірному Карабаху повідомили про припинення вогню. Наступного дня сторони мали зустрітися для обговорення "реінтеграцію" та забезпечення прав і безпеки вірмен Нагірного Карабаху.

Ввечері того ж дня президент Азербайджану Ільхам Алієв заяив про відновлення суверенітету країни внаслідок військових дій у Нагірному Карабаху.

В Вірменії заявили, що через обстріли станом на 20 вересня було відомо про 32 загиблих, понад 200 поранених.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?