Путін йде слідами Гітлера. Паралелі між поведінкою диктаторів
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін йде слідами Гітлера. Паралелі між поведінкою диктаторів

Путін йде слідами Гітлера. Паралелі між поведінкою диктаторів
Джерело:  online.ua

У Центрі стратегічних комунікацій проаналізували поведінку двох диктаторів – Путіна і Гітлера. У них виявилося багато шокуючих спільних рис.

Джерело: Центр стратегічних комунікацій та інформаційної політики

Що спільного між Путіним і Гітлером

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної політики заявили, що методи ведення війни Росією дуже схожі з політикою нацистської Німеччини.

Зокрема, що Гітлер почав Другу світову війну, що Путін почав вторгнення в Україну через власні амбіції. Другий, до того ж, вважає Україну своєю колонією та намагається відродити імперію.

Обидва диктатори чинили геноцид та ставили під сумніви існування цілих націй. Основним наративом Путіна є і те, що українців не існує, і вони з росіянами є одним народом.

Спільною рисою також є те, що як Гітлер депортував людей з окупованих Німеччиною територій, так і Путін депортує людей та примусово викрадає українських дітей. Відомо про вивезення щойнаменше 19 тис. з них.

Як СРСР допомагав Гітлеру

Маловідомо, але саме радянський режим сповідував нацизм та допомагав Адольфу Гітлеру готуватись до Другої світової війни. Рупор Кремля приховував воєнні злочини Червоної армії у Польщі, а всіх ворогів називав фашистами.

Після Першої світової Німеччина почала відновлювати армію, зокрема й завдяки співпраці з СРСР.
Саме Радянський Союз проводив підготовку німецьких військових на власних навчальних базах — саме гартували сталь Третього Рейху.

Кандидат історичних наук, ведучий та співавтор ютуб-каналу «Історія без міфів» Владлен Мараєв звертає увагу на те, що останній ешелон з радянським зерном пішов через кордон у Німеччину 22 червня 1941 року — за годину до початку нападу нацистів на СРСР.

А вже восени 1939-го Польщу розірвали на шматки. Союз зайшов зі сходу, а Вермахт із заходу. Так і почалася Друга світова війна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?