СБУ викрила у Києві соратника колабораціоністки Монтян
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ викрила у Києві соратника колабораціоністки Монтян

СБУ викрила у Києві соратника колабораціоністки Монтян
Джерело:  online.ua

СБУ викрила у Києві соратника колаборантки Тетяни Монтян, який адміністрував її прокремлівський Телеграм-канал.

Джерело: Служба безпеки

СБУ викрила у Києві соратника колабораціоністки Монтян

У результаті комплексних заходів у Києві викрито адміністратора прокремлівського Телеграм-каналу ворожої пропагандистки Тетяни Монтян, яка публічно виправдовує збройну агресію РФ. Перебуваючи на території країни-агресора, вона дистанційно залучила до інформаційно-підривної діяльності проти України свого давнього соратника і колишнього однопартійця, - пишуть в СБУ.

Ним виявився 46-річний мешканець столиці, який особисто знайомий з Монтян ще з 2014 року, а згодом навіть балотувався до Київської міськради 8-го скликання від її політсили".

Що робив колаборант

Після початку вторгнення він активно допомагав колаборантці "розкручувати" її проросійський Телеграм-канал, який нараховує майже пів мільйона підписників.

Зловмисник "модерував" дискусії у коментарях і блокував користувачів серед українських патріотів.

Він "фільтрував" дописи, які не відповідають "критеріям" кремлівських наративів або не підтримують злочинної діяльності Монтян.

У "публікаціях" у своїх соцмережах він заперечував причетність російських окупантів до повітряних ударів по цивільних об’єктах України і розповсюджував фейки про ситуацію на фронті.

Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 436-2 ККУ (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф в Україні, глорифікація її учасників).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?