Суд арештував приховані активи олігарха Новинського. Серед них готель у Києві та порт
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд арештував приховані активи олігарха Новинського. Серед них готель у Києві та порт

Суд арештував приховані активи олігарха Новинського. Серед них готель у Києві та порт
Джерело:  online.ua

За матеріалами СБУ суд арештував приховані активи підсанкційного олігарха та колишнього нардепа Вадима Новинського на понад 10,5 млрд грн.

Джерело: СБУ

Майно Новинського арештовано судом

Серед заблокованих аткивів 230 об’єктів нерухомості, якими Новинський володіє через офшорний трастовий фонд.

В СБУ повідомили, що до арештованого майна увійшли елітний готельний комплекс у центрі Києва, морський торговий порт «Очаків», приміщення агрохолдингу і торговельні центри в різних регіонах України.

Встановлено, що для уникнення санкцій РНБО Новинський перереєстрував власні активи на декількох підконтрольних іноземних громадян в офшорних юрисдикціях, - повідомили в СБУ.

Щоб реалізувати оборудку, Новинський залучив афілійованих приватних нотаріусів і державних реєстраторів. Проте правоохоронці викрили злочинну схему і заблокували її.

У квітні суд вже заарештував майно Новинського на понад 3,5 млрд грн.

СБУ розпочало розслідування за ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) для встановлення всіх обставин злочину і при тягнення винних до відповідальності.

Що відомо про Вадима Новинського

Вадим Новинський народився у Новгородській області РФ, отримав громадянсьво України у 2012 році.

Був членом партій "Опозиційний блок", до цього – член "Партії регіонів". У 2014 році голосував за «диктаторські закони 16 січня».

Під час перебування у ВР також голосував проти Закону про визнання українського суверенітету над окупованими територіями Донецької та Луганської областей.

У 2021 році став одни з найбагатших українців за версією Forbes з 1,4 млрд доларів.

У 2022 році склав депутатський мандат. У 2023 році потрапив під санкції РНБО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?