Україна оголосила у розшук Оксану Марченко
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна оголосила у розшук Оксану Марченко

Україна оголосила у розшук Оксану Марченко
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України оголосила у розшук Оксану Марченку — дружину колишнього народного депутата Віктора Медведчука.

Джерело: МВС

Дружина Медведчука у розшуку

У вівторок, 11 квітня, українську телеведучу Оксану Марченко, яка є дружиною Віктора Медведчука, голосили у розшук.

Зазначається, що вона зникла 24 березня та переховується.

Марченко оголосило в розшук головне управління СБУ в Івано-Франківській області. Її звинувачують за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України. Також зазначено, що вона переховується від органів досудового розслідування, — йдеться в повідомленні.

Кума російського президента Володимира Путіна переховується від органів досудового розслідування у справі про фінансування Росгвардії та МВС Росії.

Фото: скриншот

Компанії Оксани Марченко фінансували МВС РФ та Росгвардію

СБУ ліквідувала масштабну схему підпільного фінансування російських окупаційних угруповань до організації якої причетна Оксана Марченко.

Саме вона є кінцевим бенефіціаром мережі київських компаній і підприємства в Ялті, які переводили мільйонні суми на рахунки Росгвардії та МВС РФ в окупованому Криму.

Правоохоронці встановили, що ці компанії платили росіянам нібито за "охорону нерухомості Медведчука" на території півострова.

Також компанії Марченко регулярно поповнювали російський бюджет у вигляді сплати "податків і зборів".

СБУ встановила, що загальна сума платежів на користь країни-агресора становить більше ніж 50 млн у гривневому еквіваленті.

Для реалізації цієї схеми Марченко зареєструвала в Ялті товариство зі статутним капіталом у понад 1 млрд російських рублів.

Для його створення задіяла активи трьох підконтрольних інвестиційних компаній, які розташовані у Києві. Потім "кримська" фірма підписала відповідні "охоронні" угоди зі структурами росгвардії та мвс рф.

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення РФ компанія Марченко продовжила фінансувати бюджет росіян.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?