Верховна Рада позбавила нардепа Новинського депутатських повноважень
Категорія
Україна
Дата публікації

Верховна Рада позбавила нардепа Новинського депутатських повноважень

Верховна Рада позбавила нардепа Новинського депутатських повноважень
Джерело:  online.ua

Верховна Рада України припинила повноваження народного депутата України Вадима Новинського. За це проголосували 295 депутатів. Раніше він заявив про складання мандата за власним бажанням.

Джерело: народні депутати  Ярослав Железняк  та  Олексій Гончаренко

Новинського позбавили депутатських повноважень

За їхніми словами, за припинення повноважень Вадима Новинського проголосувало 295 народних депутатів, 2 утрималось.

6 липня політик та бізнесмен Вадим Новинський повідомив, що у зв'язку з війною та окупацією Маріуполя вирішив скласти повноваження народного депутата України.

Він заявив, що планує займатися проблемами громадян, які постраждали від бойових дій, – і не лише маріупольців.

Я прийняв рішення скласти повноваження народного депутата України та зосередитись на гуманітарних проєктах, на розвитку національної економіки, служінні Українській Православній Церкві та на відновленні зруйнованих храмів, - написав Новинський.

Хто такий Новинський

Вадим Новинський – позафракційний депутат, який раніше був членом вже забороненої партії "Опозиційний блок", до цього – член "Партії регіонів". Він був народним депутатом кількох скликань.

Депутат є засновником фінансово-промислової групи "Смарт-Холдинг" та власником блокувального пакету компанії "Метінвест".

Новинський також є меценатом і протодияконом УПЦ МП. Володіє благодійним фондом "На честь покрови пресвятої Богородиці".

У своїй декларації за 2020 рік Новинський вказав, що володіє великою кількістю дорогого одягу та виробів з хутра. Також колишній депутат задекларував колекцію ікон 19-21 століть (30 одиниць), окремо від них — ікону Миколая Чудотворця, яку депутат оцінив у 706 тисяч гривень та колекцію книжок 15-20 століть (10 штук).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?