СБУ ліквідувала шахрайську схему виманювання грошей із жителів Бахмута
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ ліквідувала шахрайську схему виманювання грошей із жителів Бахмута

СБУ ліквідувала шахрайську схему виманювання грошей із жителів Бахмута
Джерело:  online.ua

СБУ та правоохоронці Польщі ліквідували шахрайську схему виманювання грошей із мирних жителів, які хочуть виїхати з Бахмута. Кіберфахівці Служби безпеки спільно з правоохоронними органами Республіки Польща нейтралізували транснаціональне злочинне угруповання шахраїв.

Джерело: СБУ

СБУ ліквідувала шахрайську схему виманювання грошей із жителів Бахмута

Зловмисники видурювали гроші з мешканців фронтових регіонів України, які планували виїхати із зони бойових дій, у тому числі з Бахмута і Вугледара.
За різні суми ділки «гарантували» місцевим жителям вивезти їх до безпечніших регіонів нашої держави.
Середня вартість таких «послуг» становила 30 тис. грн.
В основному шахраї «роздавали» свої обіцянки інвалідам та батькам малолітніх дітей.
Для цього використовували групи у соцмережах і популярних месенджерах.
У своїх клієнтів брали «передоплату» у розмірі 50% від заявленої суми. Гроші отримували на банківські картки, оформлені на підставних осіб.
Після отримання коштів ділки припиняли спілкування з потерпілими і більше не виходили на зв’язок. Таким чином шахраї видурили у людей понад 1,5 млн грн.

Шахраї також обманювали і військовозобов'язаних

Ще однією «цільовою аудиторією» шахраїв були чоловіки призовного віку. За «окрему плату» зловмисники обіцяли військовозобов’язаним виготовити фальшиві документи для виїзду за кордон.
У результаті спецоперації у різних регіонах України затримано одного з організаторів угруповання. Ним виявився мешканець Житомирщини, який безпосередньо контактував з клієнтами і пропонував їм «умови» для евакуації.
За даними слідства, ще двоє українських громадян, організаторів злочинної групи, наразі перебувають в одній з країн Євросоюзу.
Співробітники СБУ спільно з європейськими партнерами проводять комплексні заходи щодо затримання обох зловмисників та їхньої екстрадиції в Україну.
Під час обшуків за адресами проживання фігурантів у декількох областях України виявлено:
▪️ мобільні телефони із доказами незаконної діяльності;
▪️ 10 банківських карток, на які зловмисники отримували гроші від потерпілих.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?