Колишньому голові охорони Януковича повідомлено про підозру
Категорія
Україна
Дата публікації

Колишньому голові охорони Януковича повідомлено про підозру

Колишньому голові охорони Януковича повідомлено про підозру
Джерело:  online.ua

Слідчі Служби безпеки України зібрали доказову базу на колишнього керівника охорони експрезидента Віктора Януковича — В’ячеслава Заневського, який переховується від правосуддя на території Росії.

Джерело: СБУ

У чому звинувачують В’ячеслава Заневського

Служба безпеки повідомила про підозру колишньому керівнику охорони Януковича — В’ячеславу Заневському. Його звинувачують у пособництві РФ під час окупації Херсонської області та частини Миколаївської.

За даними правоохоронців, після захоплення Херсона і частини Миколаївської області Заневський допомагав загарбникам у поширенні кремлівського режиму та придушенні руху опору.

У липні 2022 року на Заневського вийшов його син, який входив до складу окупаційних угруповань РФ на тимчасово захопленій частині півдня України. Він звернувся до свого батька з проханням посприяти російським каральним органам у виявленні місцевих українських патріотів, у тому числі учасників АТО і ветеранів ЗСУ, — зазначили у СБУ.

В СБУ зазначають, що надалі вони передавали російським загарбникам персональні дані про місцевих жителів та сприяли викраденню людей

Також Заневський консультував військові підрозділи країни-агресора щодо тактики ведення бойових дій проти Сил оборони.

Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111−2 ККУ (пособництво державі-агресору). Стаття передбачає позбавленням волі на строк від десяти до дванадцяти років.

Суд арештував активи начальника служби безпеки Януковича

У Службі безпеки України повідомляється, що арешт на майно начальника служби безпеки Януковича В’ячеслава Заневського накладено за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади.

Повідомляється, що суд арештував його майно на суму 50 млн:

  • корпоративні права підприємства Заневського,

  • готельний комплекс у Буковелі на 1,2 тис. кв. м.,

  • земельні ділянки у Ялті, Київській та Івано-Франківській областях площею понад 1 га,

  • автомобіль Mercedes-Benz GL 550,

  • квартири у центрі Києва площею більше 200 кв.м.

  • паркомісця у місті Києві.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?