Путін з трьох аеродромів перекидає війська в Казахстан
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін з трьох аеродромів перекидає війська в Казахстан

Путін з трьох аеродромів перекидає війська в Казахстан
Джерело:  online.ua

Представники команди очільника Кремля Володимира Путіна офіційно підтвердили, що російські літаки військово-транспортної авіації продовжують активно перекидати основні сили свого контингенту ОДКБ на територію Казахстану з аеродромів у Московській, Івановській та Ульяновській областях.

Джерело: "РИА Новости" з посиланням на Міноборони РФ

РФ з трьох аеродромів перекидає війська в Казахстан

З аеродромів у Московській, Івановській та Ульяновській областях триває перекидання основних сил російського контингенту миротворчих сил ОДКБ на територію Республіки Казахстан. Підрозділи Повітряно-десантних військ зі складу російського контингенту миротворчих сил ОДКБ… знаходяться на аеродромах вантаження "Чкаловський", "Іваново-Північний", "Ульяновськ-Східний", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що підрозділи повітряно-десантних військ вже вантажать штатну техніку та озброєння. Також в Міноборони РФ звернули увагу на те, що підрозділи зі складу російського "миротворчого" контингенту, які раніше прибули на територію Республіки Казахстан, взялися за виконання поставлених завдань та забезпечення прийому і розгортання основних сил "миротворчого" контингенту.

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Як уже згадувалося раніше, ще 5-го січня президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв публічно закликав країни-учасниці Договору про колективну безпеку (ОДКБ) терміново ввести війська для боротьби з "терористами".

Що важливо розуміти, Володимир Путін позиціонує ОДКБ як альтернативу НАТО. Політологи ж вважають ОДКБ структурою, за допомогою якої російська влада отримала можливість керувати сусідніми країнами. Варто звернути увагу на те, що це перший випадок в історії, коли ОДКБ почала надсилати своїх "миротворців" до країн-учасниць довогору.

Зазначимо, що білоруські миротворці прибули до Казахстану: підрозділ доставили п'ятьма літаками Іл-76.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?