Путін заборонив експорт російської нафти країнам, які запровадили стелю цін
Категорія
Економіка
Дата публікації

Путін заборонив експорт російської нафти країнам, які запровадили стелю цін

Путін заборонив експорт російської нафти країнам, які запровадили стелю цін
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін підписав указ, який забороняє продаж російських нафти і нафтопродуктів тим країнам, які прописують у контрактах стелю цін на "чорне золото" із РФ.

Джерело: указ на порталі правової інформації РФ

Москва заблокувала експорт російської нафти країнам, що ввели стелю цін

Варто звернути увагу на те, що указ російського диктатора набуває чинності з 1 лютого і діятиме до 1 липня 2023 року. В документі йдеться про те, що з вступом указу в дію вводиться заборона на експорт нафти країнам, що підтримали стелю цін. Що стосується нафтопродуктів, то у цьому випадку дату повинен визначити уряд РФ.

Забороняються поставки юридичним і фізичним особам за умови, що в контрактах на ці поставки прямо або побічно передбачено використання механізму фіксації граничної ціни,– сказано в документі.

Що також важливо розуміти, команда Володимира Путіна все-таки залишила для себе шпарину для продовження експорту нафти в країни, які називає "недружніми". Як вдалося дізнатися журналістам, окремим спеціальним указом очільника Крелмя такі поставки в окремі країни все ж можуть дозволити.

Також нещодавно стало відомо, що російська влада розглядає варіант зі скороченням видобутку "чорного золота" на 500 тисяч - 700 тисяч барелів на добу у відповідь на обмеження країнами G7 цін на експорт російської нафти.

Як уже неодноразово згадувалося, саме нафтові доходи становлять головну частину доходів бюджету країни-агресорки.

Нагадаємо, члени "Великої сімки" нещодавно встановити "стелю цін" на нафту, яка експортується з РФ морем, на рівні 60 доларів за барель.

Український лідер Володимир Зеленський розкритикував це рішення, оскільки вважає, що від нього економіка Росії не постраждає.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?