Путін загнав себе у пастку — глава Міноборони Британії
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін загнав себе у пастку — глава Міноборони Британії

Путін загнав себе у пастку — глава Міноборони Британії
Джерело:  online.ua

За словами глави Міноборони Великої Британії Гранта Шаппса, кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін загнав себе у пастку, адже розуміє, що не взмозі виграти розв'язану війну проти України, проте не знає, як завершити її і зберегти владу. 

Джерело:  BBC

Путін опинився у безвихідному становищі 

Шаппс зазначив, що у Кремлі сподівались захопити Київ за допомогою блефу, однак українці цього не допустили.

І ми теж не дозволимо... Ми не повинні відступати, - зазначив глава Міноборони Британії.

Міністр оборони зазначив, що війна поглинає зброю і людей "з жахливою швидкістю", але "ми повинні залишатися непохитними".

Шаппс також назвав Україну "частиною сім'ї європейських демократичних націй".

Чи є в Путіна шанси дочекатись припинення військової допомоги Україні з боку Заходу 

За словами глави МЗС Дмитра Кулеби, Кремль прагне дочекатись припинення військової допомоги Україні з боку західних партнерів, однак такі надії від початку марні.

Росія помиляється, якщо думає, що може "перечекати" військову допомогу Україні. Ми не просто постачаємо зброю в Україну. Ми нарощуємо внутрішнє виробництво і спільне виробництво з партнерами в НАТО і за його межами, - пояснив Кулеба.

Що відомо про зміну тактики армією РФ через високі втрати  

За словами аналітика з Центру оборонних стратегій Віктора Кевлюка у коментарі"Радіо Свобода", протягом війни тактика злочинної армії РФ та українських військових неодноразово змінювалась.

Однак російські військові переважно покладаються на застарілі методички.

Ефективність підрозділів, які відповідають за підготовку військ в радянській школі, вимірюється кількістю написаних методичок, а не кількістю і якістю підготовлених підрозділів. Тому плодіння тактики протидії штурмовим групам, тактики протидії польовим стоматологам, тактики протидії бог його знає чому там ще – воно буде продовжуватися-продовжуватися, тому що коли генерала викликають доповісти, чому ми там черговий раз програли бій – він приносить 15 методичок, розроблених його главком, і каже: "Хлопці, вибачайте. Ми тут взагалі не п’ємо, не куримо, не їмо – часу немає. Ми розвиваємо воєнну науку. А чого війська не вміють так? А ми ж не знаєм, - пояснює експерт.

Тим не менше, останніми місяці українські військові відзначають, що ворог задіює в атаках менше бійців.

Можна сказати, що російська армія запозичила в української – дуже схожим чином вони проводять свої удари, контрудари, коли невелика група на кількох бронемашинах – 3-4 бронемашини плюс один-два танки виїжджають на якийсь рубіж, висаджують ось цей десант невеликий – у районі взводу. Може бути трохи більше або менше і, відповідно, ця піхота намагається закріпитись у якійсь посадці або зайняти окопи, - підкреслює військовий аналітик  Ян Матвєєв.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?