Путін загрожує світу новою космічною зброєю - західні ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін загрожує світу новою космічною зброєю - західні ЗМІ

Путін загрожує світу новою космічною зброєю - західні ЗМІ
Джерело:  thedailybeast.com

Російські військові провели випробування новітньої противоспутниковой ракети, яка може знищувати космічні апарати на навколоземній орбіті.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на thedailybeast.com.
Військові випробування ракети, яка виводиться на низьку орбіту і знищує ворожий супутник, за даними журналістів, відбулися 16 грудня.
"Ці випробування можна розглядати як ще одна ознака намірів і збільшення можливостей Росії загрожувати сотень американських державних і приватних космічних апаратів, щоб покінчити з перевагою Америки у сфері військового та комерційного використання космосу", — йдеться в статті.


Читайте також: Росія втратила космічний корабель: соцмережі жартують про українські ракети


При цьому журналісти уточнили, що випробування "можуть виявитися і провокацією російського режиму".
Тим часом, в Росії повідомили, що були проведені випробування оборонної зброї — перехоплювача балістичних ракет.
У свою чергу, західні експерти підкреслили, що принципової різниці між противоспутниковым зброєю і оборонним протиракетним перехоплювачем фактично немає — один і той же апарат може виконувати обидві функції.
"Єдина відмінність між перехоплювачем ракет і низкоорбитальным противоспутниковым зброєю — в програмному забезпеченні", — повідомив Джеффрі Льюїс, фахівець з нерозповсюдження зброї масового знищення з Інституту міжнародних досліджень Мидлбери.


Читайте також: З'явилося нове яскраве відео випробування української ракети

Експерти попередили, що "якщо випробування противоспутникового зброї будуть визнані успішними, і Росія розгорне ці системи, потенційними мішенями виявляться розвідувальні, навігаційні та комунікаційні супутники, на які США розраховують у випадку воєнних дій і які крім цього потрібні для телемовлення, навігаторів і навіть мобільних ігор".


Журналісти нагадали, що з тисячі діючих супутників близько половини належить США — це набагато більше, ніж кількість космічних апаратів будь-якої іншої країни.


При цьому Росія і Китай в останні роки прикладають великі зусилля, щоб протистояти цьому чисельній перевазі.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  американська розвідка опублікувала тривожний звіт про російські ядерні ракети і попередила про їхню серйозну небезпеку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?