Путін заявив про успішне випробування ракети "Буревісник" — що про неї відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін заявив про успішне випробування ракети "Буревісник" — що про неї відомо

Ракета Буревісник
Джерело:  online.ua

Російський диктатор Володимир Путін заявив про нібито успішне випробування ракети  “Буревісник”. Вона здатна нести ядерний заряд.

Росія провела випробування нової ракети

Президент РФ Путін оголосив про нібито успішне останнє випробування крилатої ракети з ядерною силовою установкою “Буревісник”.

Проведено останнє успішне випробування “Буревісника”, це крилата ракета глобальної дальності з ядерною установкою, - стверджує диктатор.

Як повідомив Путін росЗМІ, найближчим часом РФ перейде до масового виробництва як “Буревісника”, так і ракет типу “Сармат”.

Крім того, диктатор знову погрожував цивілізованому світу ядерним ударом.

Зустрічний удар Росії на ядерну атаку будь-якого потенційного противника не залишить йому шансів на виживання», – сказав Путін.

До слова, на початку жовтня The New York Times повідомили, що Росія готує чи вже провела випробування «Буревісника» на архіпелазі Нова Земля (Архангельська область). Журналісти зробили такий висновок після аналізу супутникових даних.

Американські джерела повідомляли, що в Росії провели серію випробувань «Буревісника», але майже всі вони були невдалими, а в кращому разі — «частково успішними».

Що відомо про систему "Буревісник"

Ракета “Буревісник” є однією із шести стратегічних на озброєнні РФ, разом із “Кинджалом” і гіперзвуковим ракетним комплексом “Авангард”, які Путін представив у своїй промові у 2018 році.

Він стверджував, що ця зброя здатна подолати й обійти оборону США. Ракета може нести звичайну боєголовку, але на практиці, найімовірніше, нестиме ядерне корисне навантаження, хоча й менше, ніж у більшості інших видів ядерної зброї. На думку експертів, якщо ця ракета буде використана у воєнний час, вона зможе знищити великі міські райони та військові обʼєкти.

Ракета небезпечна не лише своєю здатністю нести потужну ядерну боєголовку, але й виділяти шкідливі радіоактивні викиди в разі вибуху чи виходу з ладу під час випробувань

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?